Nieuwste marvelserie op Disney Channel: 'Moon Girl & Devil Dinosaur'

maandag 3 april 2023
Foto: Disney Channel - © Disney 2023

'Moon Girl and Devil Dinosaur' van Disney Television Animation, Marvel Animation, Titmouse, en Cinema Gypsy Production is vanaf maandag 8 mei, maandag tot en met vrijdag om 16.00 uur te zien op Disney Channel.

In 'Moon Girl and Devil Dinosaur' maak je kennis met het 13-jarige meisje, Lunella Lafayette, ook wel bekend als het slimste meisje ter wereld. Nadat ze per ongeluk een tien ton wegende T-Rex, Devil Dinosaur, in het hedendaagse New York City heeft gebracht via een Tijdvortex, werkt het duo samen om de Lower East Side van de stad te beschermen tegen gevaar.


De stemmencast bestaat uit Aïcha Gill (bekend van de musical 'Dreamgirls') als Lunella, een briljant meisje die haar enorme intelligentie en haar telepathische band met Devil Dinosaur gebruikt om een echte heldin te worden. Lunella werkt samen met de gemuteerde Devil Dinosaur, een rode dino en een hele trouwe kameraad. Carré Albers (bekend van 'Mocro Maffia') is de stem van The Aftershock. Deze superschurk heeft de kracht om elektriciteit te controleren, ze kan zelfs de hele Lower East Side van New York City afsluiten.

In de serie schitteren ook Stephanie van Eer (bekend van 'Spangas' en 'Goede Tijden Slechte Tijden') als Casey. zij is de manager en beste vriendin van Lunella Lafayette. Haar missie is om van Moon Girl en Devil Dinosaur de meest geliefde superhelden van de stad te maken. En Anne Appelo (bekend van grote musicals zoals 'The Lion King' en 'The Bodyguard') als Adria; Lunella's moeder, een sociaal activiste en muzikante die tevens werkt als DJ bij ‘Roll With It’, de rolschaatsbaan van de familie.

De serie wordt in het Nederlands maandag tot en met vrijdag uitgezonden vanaf maandag 8 mei, om 16.00 uur op Disney Channel.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers