Nieuwe VTM-serie '13 Geboden' op televisiefestival Séries Mania - VIDEO

woensdag 22 maart 2017

De nieuwe VTM-fictiereeks '13 Geboden' is dit jaar opgenomen in de Internationale Selectie van het prestigieuze festival Séries Mania dat loopt van 13 tot 23 april.

De serie vertelt het verhaal van een seriedader die gebruik maakt van de Tien Geboden, om met zijn misdaden de maatschappij wakker te schudden en schijnbaar lang vergeten normen en waarden in ere te herstellen. Twee politie-inspecteurs, gespeeld door Dirk Van Dijck en Marie Vinck, gaan tot het uiterste om de dader te vatten en botsen daarbij ook op hun eigen limieten. Andere belangrijke rollen zijn voor Karlijn Sileghem, Bert Haelvoet, Tom Ternest, Koen Van Impe en Ella Leyers.


Producent is Dirk Impens ('Daens', 'The Broken Circle Breakdown', 'In Vlaamse Velden', 'De Bende van Jan de Lichte') voor Menuet en de regie is in handen van Maarten Moerkerke ('Coppers', 'Deadline 14/10', 'De Bende van Jan de Lichte').

Wanneer '13 Geboden' precies bij VTM  wordt uitgezonden, zal later worden bekend gemaakt. Na het mooie internationale parcours van series zoals 'Cordon' en 'Clan' is dit een nieuwe bevestiging van de internationale klasse van de eigen fictie bij VTM.

Ricus Jansegers – Programmadirecteur MEDIALAAN: 'Wij zijn bijzonder trots dat '13 Geboden' op het prestigieuze festival Series Mania is geselecteerd. '13 Geboden' is een adembenemende psychologische thriller die de kijker meeneemt op de dunne grens van goed en kwaad, van moreel en immoreel. De selectie is wat ons betreft alvast een opsteker voor het programma en boven alles te danken aan de creatieve ploeg en topcast waar Marie Vinck en Dirk Van Dijck de hoofdrollen op een schitterende manier voor hun rekening namen.'

Séries Mania is een jaarlijks, prestigieus festival in Parijs waar de beste tv-series uit de hele wereld aan het publiek worden voorgesteld. De achtste editie loopt dit jaar van 13 tot en met 23 april.

Maarten Moerkerke – regisseur: 'Ik ben uiteraard heel tevreden met een selectie door een festival dat doorheen de jaren een stevige reputatie heeft opgebouwd. Er is voor een tv-reeks als '13 Geboden' heel veel vertrouwen nodig van de zender, de producent maar vooral ook van de cast en crew. Dat de reeks nu al opgemerkt wordt, is een opsteker voor iedereen die er aan meegewerkt heeft...'

'13 Geboden' zit in het Panorama International van Séries Mania, en maakt zo kans op drie prijzen: de A.C.S. Award, die wordt gekozen door Franse tv-professionals, de Publieksprijs, uitgereikt door de bezoekers van het festival en de Bloggers Award.

Bekijk hier alvast de eerste beelden van '13 Geboden':

Bekijk meer video's op vtm.be


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers