Nieuwe videoreeks 'Achter de Maestro' van Klara op VRT MAX

maandag 29 januari 2024
Foto: Klara/VRT MAX - © VRT 2024

In 'Maestro Degand' dirigeert acteur Stefaan Degand zich een weg naar het podium. Maar wat gebeurt er allemaal achter, in en tussen de coulissen?

Klara toont in de nieuwe videoreeks 'Achter de Maestro' het fascinerende leven backstage bij drie Vlaamse cultuurhuizen. Bekijk de drie afleveringen nu op VRT MAX.


Antwerp Symphony Orchestra
Orkestregisseur Kumi Kondo en regieassistent Sam Verhaegen nemen je mee achter de schermen van Antwerp Symphony Orchestra. Staan de juiste stoelen klaar voor de musici? Waar is de partituur van de hoornist naartoe? Wanneer moet de dirigent naar het podium worden gebracht? En wat als een muzikant ziek uitvalt en ze last-minute op zoek moeten naar een eerste violist of slagwerker?

Vlaams Radiokoor
Rik Deryckere is regisseur bij het Vlaams Radiokoor. Hij heeft voor elk probleem een plan B, C of D in zijn hoofd en rust niet voor hij weet dat het koor in de beste omstandigheden kan zingen. Productiedesigner Virginie During zorgt voor de look en feel van een concert. Ze kleedt de zangers en zorgt voor decor en licht. Met volledige lichtinstallatie en decor, of soms net met minimale ingrepen, probeert ze het concert elke keer naar een hoger niveau te tillen.

Opera Ballet Vlaanderen
En hoe gaat het er aan toe in de schminkstoelen van Opera Ballet Vlaanderen? Hoe hard piekt het stressniveau bij een snelle outfit- en make-upwissel in de coulissen? Ine Ramakers van de afdeling Kap en Grime toont je haar leven tussen schminkpenseel en pruik. Sébastien Tassin is massagetherapeut bij de balletafdeling van Opera Ballet Vlaanderen en stoomt de dansers fysiek klaar voor hun veeleisende voorstellingen. Dat hij tot een paar jaar geleden zelf grote rollen danste op het podium, maakt dat hij de pijn van de dansers meteen herkent.


'Achter de Maestro' is exclusief te zien op VRT MAX.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers