Nieuwe fictiereeks 'De Infiltrant' binnenkort nieuw op VTM

maandag 22 januari 2018

'De Infiltrant', de nieuwe achtdelige reeks van VTM en Eyeworks, is een politieverhaal, gebaseerd op echte feiten, maar wel gebracht met een vette knipoog.

Oplichter Danny De Smedt (Geert Van Rampelberg) wordt door Marc Potvin (Peter van den Begin), directeur bij de Federale Gerechtelijke Politie, onder druk gezet om te infiltreren in de organisatie van Freddy Bernaerts (Dirk Roofthooft). In ruil voor de informatie, waarmee Potvin en zijn adjunct Karen Hofman (Natali Broods), drugtraficant Bernaerts kunnen vatten, krijgt Danny de belofte dat ze de lopende zaken tegen hem laten vallen. Althans dat wordt hem verteld. En dus wordt Danny tegen wil en dank de beste vriend van Freddy.


De opdracht is echter niet zonder gevaar en wordt nog complexer wanneer Danny in de machtsstrijd verwikkeld wordt met Lars Devuyst (Wouter Hendrickx), de voormalige rechterhand van Bernaerts. Tot overmaat van ramp wordt Danny ook tot over de oren verliefd op zijn contactpersoon Hofman, die hem in eerste instantie maar een opschepper vindt maar... daarna lijkt ze stilaan voor hem te vallen, met uiteraard de nodige problemen als gevolg. Doch het grootste obstakel blijkt Freddy Bernaerts zelf te zijn.

Zijn paranoïde en hebberige aard zorgen ervoor dat elke poging tot een drugsdeal eindigt in een fiasco. Daardoor hebben Danny en Potvin een groot probleem, want hoe betrap je in godsnaam een drugsdealer wanneer die geen drugs dealt?

'De Infiltrant' is vrij geïnspireerd op waargebeurde feiten en drijft op drama, spanning, actie en een stevige portie humor. De reeks is gebaseerd op het fictieboek 'Alpha 20' van Kris Daels, die zelf jarenlang undercoveragent was. Het boek vormde de voedingsbodem voor het scenario dat Philippe De Schepper en Bas Adriaensen schreven.

'De Infiltrant', vanaf maandag 5 februari om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers