Nieuwe digitale zender Libelle TV voorgesteld

zaterdag 10 augustus 2013

Vanaf donderdag 15 augustus zal Libelle TV de klok rond in heel Vlaanderen te zien zijn via het digitale basisaanbod van Telenet op kanaal 18.

In de nieuwe Sanoma-gebouwen in Mechelen werd de nieuwe zender voorgesteld door Aimé Van Hecke, de CEO van Sanoma. 'Het wijzigende medialandschap, de turbulente tijden het veranderde gedrag van lezer en kijker hebben voor grote uitdagingen gezorgd', aldus Van Hecke, 'en daar speelt Sanoma graag op in.'


Libelle TV, dat vertrekt vanuit het DNA van het weekblad Libelle, wil in de eerste plaats een rijke mix brengen van positieve programma's op maat van de Libelle-vrouw. De lancering is een nieuwe en belangrijke stap in de multimediale ontwikkeling van het merk. Al zeventig jaar is het weekblad Libelle een gevestigde waarde in het Vlaamse medialandschap en met een eigen televisiezender krijgt het nu een extra dimensie. Bieke Ilegems wordt de zenderstem van Libelle tv.

Met veel trots stelt de nieuwe zender 'De Eerste Show' voor, een dagelijks praatprogramma met gastvrouwen Ilse Van Hoecke en Els De Schepper, die om beurt een week lang presenteren. In de show wordt de actualiteit onder de loep genomen en worden onderwerpen aangesneden die de Libelle-vrouw bezighouden. 'Wij zijn twee verschillende vrouwen', zeggen Ilse en Els, 'maar hebben wel dezelfde interesses, maar zullen wel ieder op onze eigen manier een onderwerp benaderen, altijd op een positieve interessante wijze, er wordt beoordeeld maar nooit veroordeeld.'

'De Eerste Show' moet het kloppend hart van Libelle TV worden en wordt uitgezonden vanuit de gloednieuwe studio van Sanoma in Mechelen.

Het uitzendschema van Libelle TV bevat meer dan 70% eigen programma's met onder meer 'Ilse kookt', waarin Libelle-chef Ilse D’hooghe elke dag een maaltijd op tafel zet. Styliste Bé Demeyer gaat op zoek naar dames met uitstraling in 'Zij Heeft Stijl' en Elke Van Mello helpt kleine woondromen van kijkers te realiseren in 'Finishing Touch'. In 'Flapuit' stelen kinderen de show met hun eigen kijk op de wereld en in 'Bakmatch' gaan drie kandidaten met dezelfde bakspecialiteit de strijd met elkaar aan. Sterke vrouwen komen aan bod in 'Vrouw met een Missie'.

Daarnaast kan de kijker nog genieten van 'Tussen Moeders en Dochters', 'Viva Bomma' en een reeks buitenlandse programma’s die allemaal perfect aansluiten bij de leefwereld van de Libelle-vrouw.

Libelle TV, vanaf donderdag 15 augustus op kanaal 18 van Telenet Digital TV.

Foto: © Roger Mortelmans 2013


Lees ook:
Els de Schepper presenteert talkshow op Libelle TV
Sultan Sushi maakt 'Zij Heeft Stijl' voor Libelle TV

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers