Nieuw seizoen van 'Scheire en de Schepping' met nieuwe huisband

donderdag 8 februari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Frappante weetjes, vermakelijke proeven, geestige panelleden én een presentator die luistert naar de naam Lieven Scheire… Scheire en de Schepping is terug van weggeweest.

De wetenschappelijke emulsie van de populaire wetenschapsquiz blijft in het vijfde seizoen nagenoeg onveranderd. Elke week nodigt Lieven vier goed geschapen panelleden uit voor de ultieme wetenschapsquiz. Ook komt er een vorst der vorsers langs die de panelleden omverblaast met een ongeziene uitvinding of een verrassend onderzoek. En uiteraard kan Lieven ook weer rekenen op de almachtige Googleman met zijn wonderlijke wetenswaardigheden.


Maar het nieuwe seizoen begint toch vooral met een muzikale knaller. Het fanfare-orkest ‘Die verdammte Spielerei’ is dit seizoen de fonkelnieuwe huisband. Dit welklinkend wandelorkest speelde onder andere al op Pukkelpop en de Gentse Feesten, maar ook in Londen, Zuid-Korea en Duitsland kregen ze de mensen al aan het dansen. Onder leiding van Stefaan De Winter zorgt Die Verdammte Spielerei voor de meest dansbare intro's van elke ronde.

Stefaan De Winter: 'Het is een hele eer om onszelf de nieuwe huisband te mogen noemen van 'Scheire en de Schepping'. De verschillende rondes aan elkaar spelen met de meest dansbare jingles en af en toe eens assisteren bij een praktisch proefje hier en daar… We doen het allemaal! Uiteraard is er ook wel wat gezonde stress aanwezig, want in de voetsporen treden van de uiterst getalenteerde Stijn Cole is niet niks. Het zijn enorm grote schoenen om te vullen, daarmee dat we ook met zes zijn! Ik heb er fantastisch veel zin in!'

Lieven Scheire: 'Met Die Verdammte Spielerei haal je een stevige scheut energie en zottigheid binnen in de studio. En laat dat nu net twee essentiële elementen van 'Scheire en de Schepping' zijn. Ik ben al lang fan van Die Verdammte Spielerei. Ze wisselen moeiteloos tussen Schubert en schetenhumor, tussen Verdi en vuile moppen. Muzikaal virtuoos, prettig gestoord en oncontroleerbaar. Kortom: een stevige dosis extra peper en zout voor ons programma. De muziek is doorleefd, de pretlichtjes in Stefaan zijn ogen gloeien altijd, en voor je het weet is een stuk van Monteverdi overgegaan in polonaise op Aalsterse wijze.'

'Scheire en de Schepping', vanaf 22 februari elke donderdag op Play4 en in de app van GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers