Nieuw seizoen van 'Latem Leven' binnenkort op VTM 2

woensdag 9 november 2022
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2022

Binnenkort opent VTM 2 opnieuw de deuren van enkele optrekjes in het idyllische Sint-Martens-Latem. 'Latem Leven' neemt de kijker mee in en het doen en laten van enkele inwoners van het piepkleine, kunstminnende en gefortuneerde dorpje aan de oevers van de Leie.

Een tiental bijzondere mensen die in het kunstenaarsdorp wonen of werken geven een inkijk in het excentrieke en inspirerende, maar eveneens plezante, vrije en volkse leven in Latem.


Van de flamboyante esthetisch arts Daniel Dimovski, tot de kunstzinnige natuurmens Auguste Boxy en de charismatische hondentrimster Jothi Impanis. De mensen in ‘Latem Leven’  hebben uiteenlopende bezigheden, dromen, passies en verlangens, maar hebben ook heel wat gemeen: ze hebben een aanstekelijke joie de vivre, zijn vrij van geest, halen meer uit het leven dan erin zit én ze hebben hun hart verloren aan het feeërieke Sint-Martens-Latem. In het pittoreske dorp - dat in de vorige eeuw naam en faam verwierf door een commune van gerenommeerde kunstenaars - mag het dan ook altijd net iets meer én anders zijn.

'Latem Leven', binnenkort opnieuw op VTM 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraďne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraďne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers