Nieuw op VIER: 'Kristel Gaat Vreemd'

woensdag 6 november 2013

'Kristel Gaat Vreemd' is een zevendelige human interest reportagereeks waarin reporter Kristel Waterloos zich onderdompelt in aparte biotopen die voor haar en de meeste Vlamingen ver van het bed staan.

Ons dagelijks leven speelt zich grotendeels af in de veilige, vertrouwde wereld waarin we wonen en werken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel minder evidente cocons - soms ver weg, soms verrassend dichtbij - die we misschien wel oppervlakkig kennen, maar waar we eigenlijk amper iets van afweten. Niet dat dat ons belet om er een mening over te hebben, want doorgaans bekijken we die 'vreemde wereld' met gemengde gevoelens en vol vooroordelen.


'Ik oordeel niet en laat gewoon zien hoe het is'
Kristel Waterloos: 'Het is voor mij een spannend en heel verrijkend jaar geweest. Niet alleen stap ik als nieuweling in een avontuur door mij voor de camera te begeven in plaats van erachter. Ik heb ook heel veel bijgeleerd van mensen die hun leven op een andere manier aanpakken dan wij. De weken dat ik ben weggeweest waren niet altijd even plezant. Niet alle leefgemeenschappen waren even aangenaam om in te vertoeven. Maar ook daar leer je uit, als mens en als tv-maker. Ik oordeel niet en laat gewoon zien hoe het is. Als het plezant was, ziet de kijker dat. En als het niet ok was ook, natuurlijk.'

Aflevering 1 en 2: De vrouwengevangenis
Het penitentiair complex van Brugge is een van de grootste gevangenissen van België. Het biedt plaats aan 504 mannelijke en 94 vrouwelijke gedetineerden. Kristel leeft een week mee achter de tralies van de vrouwenafdeling. De moeders die hier verblijven kunnen hun kind tot de leeftijd van drie jaar bij zich houden. Voor Kristel is dat een vreemde ervaring. Ze is aangedaan door de verhalen, maar soms ook gechoqueerd. Want niemand zit hier zonder reden...

'Kristel Gaat Vreemd', vanaf woensdag 6 november om 22.05 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers