Nieuw op Eén: Clara Cleymans in 'De Ridder'

woensdag 2 oktober 2013

Vanaf 13 oktober pakt Eén uit met de gloednieuwe misdaadreeks 'De Ridder'. In de fictiereeks buigt openbaar aanklager Helena De Ridder, Clara Cleymans, zich dertien weken lang over een nieuwe zaak.

In de eerste aflevering is Helena De Ridder nog een enorm ambitieuze advocate. Maar door een voorval, dat haar nadien blijft achtervolgen, besluit ze om die deur achter zich dicht te trekken en haar toe te spitsen op de andere kant van zaken, bij het Parket. 'Op zich is de eerste aflevering een atypische aflevering omdat Helena daar nog geen openbaar aanklager is', zegt Michaël Pas. 'Maar nadien zal ze zich elke week opnieuw toespitsen op een andere rechtszaak.'


Jonge cast
Andere acteurs die meespelen in de reeks zijn: Michaël Pas, Dahlia Pessemiers-Benamar, Michael Vergauwen, Lynn Van Royen, Stefaan Degand, Katelijne Damen, Lucas Van den Eynde en Dirk Van Dijck. Eén heeft gekozen om jonge talenten ook een kans te geven in de reeks. Zo heeft Selah Sue de titelsong geschreven.

App
Met 'De Ridder' wil Eén de zondagavondtraditie van fictiereeksen in stand houden, na 'Flikken' en 'Witse'. Maar de misdaadreeks komt ook met iets nieuws op de proppen. Zo komt er een 'De Ridder'-app waarmee je extra informatie kan krijgen tijdens de afleveringen. Zo kan je er bijvoorbeeld de sms'en lezen die Helena krijgt of worden moeilijke juridische termen uitgelegd.

Een ander vernieuwend element is dat de makers ook aan blinden en slechtzienden gedacht hebben. Zo wordt de reeks, tegelijkertijd met de reeks op Eén, uitgezonden OP12 met audiodescriptie.

'De Ridder', vanaf zondag 13 oktober om 21.25 uur op Eén.

Foto: TVvisie - © Lise Muylle 2013


Lees ook:
Louis Talpe in tweede reeks van 'De Ridder'

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers