Nieuw bij VTM: 'Amateurs'

zondag 31 augustus 2014

De gloednieuwe fictiereeks 'Amateurs' neemt je negen afleveringen lang mee in het tragikomisch verhaal van het amateurtoneelgezelschap De Pajotters, waarin vriendschap en oprechte naÔviteit hand in hand gaan, vol warme personages en herkenbare situaties.

Het verhaal start in een kleine parochiezaal in Leirbeek, waar de enthousiaste Jan Delvo (Marc Van Eeghem) bezieler is van het amateurtoneelgezelschap De Pajotters. Jan schrijft jaarlijks zijn eigen deurenkomedie, wat hij ook dit nieuw toneeljaar gedaan heeft met het stuk 'De lavabo van tante Jos'. Jan is er van overtuigd dat dit hét ticket wordt voor het Koninklijk Landjuweel, de jaarlijkse wedstrijd voor het beste amateurgezelschap, waar ze al jaren naast grijpen. Met dit nieuwe stuk hoopt Jan eindelijk in de voetsporen van zijn vader te treden, die er als vorige regisseur wél in geslaagd is om de prestigieuze prijs binnen te halen.


Wat Jan echter niet weet, is dat Jos Van Beneden (Fred Van Kuyk), de voorzitter van het gezelschap, andere plannen heeft. Vastberaden om het Landjuweel binnen te halen, besluit die immers hulp van buitenaf in te schakelen. Zo heeft hij een professionele regisseur weten te overtuigen om De Pajotters te coachen richting Landjuweel: Stanny Krets (Stany Crets). Dit tot groot enthousiasme van de groep, behalve Jan: die stelt zich meteen vragen bij de komst van Stanny en hoe zijn rol als vaste regisseur nu ingevuld zal worden.

Aflevering 1
De parochiezaal van Leirbeek. Vrijdagavond. De acteurs van het amateurtoneelgezelschap De Pajotters hebben er net hun laatste voorstelling 'De Moord op de Landlord' opzitten. Hun voorzitter Jos komt hen feliciteren in de kleedkamer, en heeft meteen een belangrijke boodschap voor hen mee, die heel het gezelschap op zijn kop zal zetten.

Jos Van Beneden: 'Het is van 1974 geleden dat we met De Pajotters het Koninklijk Landjuweel hebben gewonnen. Als voorzitter kan ik mij geen schonere cadeau voorstellen dan die binnen te halen en zo het beste amateurtoneelgezelschap te worden van het land. Om hiervoor alles op alles te zetten heb ik voor hulp van buitenaf gezorgd en stel ik met trots, nederigheid en een warm gevoel vanbinnen de regisseur van het volgend stuk voor: niemand minder dan Stanny Krets.'

Cast
Marc Van Eeghem (Jan Delvo), Ludo Hoogmartens (Patrick Brusten), Stany Crets (Stanny Krets), Fred Van Kuyk (Jos van Beneden), Jonas Van Geel (Tim Delvo), Evelien Bosmans (Charlotte Wijs), Mieke De Groote (Nora Wijs), Steve Aernouts (Jeroen Delvo), Ann Tuts (Els Delvo), e.a.

'Amateurs', vanaf maandag 1 september om 21.45 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers