Nieuw bij VTM: 'Alloo bij de Lokale Politie'

maandag 5 oktober 2015

Net zoals het succesvolle 'Alloo bij de Wegpolitie' portretteert Luk Alloo de lokale politieagenten binnenkort tijdens hun werk en schetst hij een eigenzinnig beeld van de persoonlijke betrokkenheid van de politiemensen.

In 'Alloo bij de Lokale Politie' wordt duidelijk dat de politie meer om het lijf heeft dan een kepie en een fluitje alleen.


Alles kan het pad van de politieagent kruisen. Luk Alloo volgt in 'Alloo bij de Lokale Politie' negen politieduo's in de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Dat doet hij met een open vizier en zonder taboes. Luk gaat op pad met wijkagenten, gerechtelijke patrouilles, de dienst slachtofferhulp, verkeersdiensten, interventieploegen, drugsteams in de politiezones Westkust, Gent en Rupel.

'Ik start steeds vanuit een persoonlijke interesse een televisieavontuur', zegt Luk Alloo. 'Oorspronkelijk was het idee om een paar interventies van enkele eenheden in beeld te brengen, maar de bezieling en het professionalisme van deze lokale  agenten verleidden mij tot een reeks die helemaal aan hen is gewijd. Politiemensen zijn zowel socioloog, psycholoog, maatschappelijk werker en zorgverlener. Dankzij deze reeks, waarvoor ik dag en nacht heb kunnen meeleven met de agenten, is mijn kijk op de burger en de politie wezenlijk veranderd.'

De acties van de Lokale Politie tonen een waarachtige spiegel op de samenleving in al zijn facetten. Het is dan ook een heel écht human interest programma.

In de eerste aflevering van 'Alloo bij de Lokale Politie' leert Alloo enkele politieduo's kennen. De lokale politie weet nooit op voorhand met welke situatie ze geconfronteerd zullen worden. In Oostduinkerke wordt onder meer een jonge man op een te snel rijdende bromfiets tegengehouden, in Gent probeert de wijkagent een burenconflict op te lossen en eveneens in Gent volgt Luk een politie-eenheid die, vergezeld van een drughond, enkele cafés bezoekt in verband met het rookverbod en het afzuigsysteem in de rokersruimte.

Tevens volgt Luk de Lokale Politie tijdens de Gentse feesten.

In De Panne heeft een dame een winkeldiefstal gepleegd en Luk Alloo volgt eveneens de interventieploeg wanneer ze drie illegale mannen uit Afghanistan oppakt.

'Alloo bij de Lokale Politie', vanaf donderdag 15 oktober om 21.40 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers