Najaar TLC: 'Eline Gets Dirty' met Eline De Munck

woensdag 7 oktober 2015

TLC, de grootste vrouwenzender ter wereld die vooral bekend staat om zijn steengoede en verslavende realityprogramma's is sinds enkele maanden ook in Vlaanderen te ontvangen.

De zender werd in 1972 opgericht in de US en groeide uit tot de grootste vrouwenzender en is in 195 landen te zien en heeft 400 miljoen kijkers.


TLC, die een op en top entertainment zender is, positief en kleurrijk, brengt onder meer een opvallende en hilarische mix van onbekende subculturen, fascinerende families, overenthousiaste bruiden, extreme koopjesjagers, creatieve meesterbakkers en invloedrijke stylisten. In één woord TLC laat mensen zien die iets te vertellen hebben en zendt de meest sappige realityprogramma’s uit die altijd een stapje verder gaan dan wat er te zien is op de concurrerende zenders zonder daarbij te vervallen in smaakloze uitlachtelevisie.

TLC brengt nu de 45-minuten durende documentaire 'Eline Gets Dirty'. Hiervoor ging Eline De Munck voor de zender de uitdaging aan om zich 30 dagen niet te wassen. Eline en de zender willen nagaan wat een totaal gebrek aan hygiëne en opsmuk met een mens en zijn omgeving doet. Haar zweet heeft ze moeten laten opdrogen, want zelfs één druppel water was verboden, voor de afwas moest ze zelfs handschoenen gebruiken.

'Gedurende die periode kwamen er heel wat vragen op me af, maar ik werd wel zelfzekerder. Door er puurder uit te zien, ga je jezelf ook puurder voelen. Het valt vooral op hoe afhankelijk je bent van je uiterlijk. Je denkt dat hoe je eruit ziet het belangrijkste is, maar dat is totaal niet zo.  Ik was wel zenuwachtig voor de douche. Al bij al was het een positief experiment, vooral een mentaal experiment, waardoor ik wel veranderd ben, ik ben nu meer mezelf', zo vertelt Eline De Munck.

'Eline Gets Dirty' wordt in november op TLC verwacht.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers