'Nachtwacht': nieuwe Vlaamse fictie op Ketnet

donderdag 24 september 2015

'Nachtwacht' is een nieuwe fictiereeks van Ketnet en Studio 100 over drie tieners met bovennatuurlijke krachten die in het ogenschijnlijk stille dorpje Schemermeer de strijd aanbinden met allerlei kwade wezens uit de onderwereld.

Hun uitvalsbasis is een eeuwenoude herberg. De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Giovanni Kemper, Louis Thyssen, Celine Verbeeck, Kristine Van Pellicom, Peter Van de Velde en Sven De Ridder.


De bewakers van het goede
De tijd lijkt te hebben stilgestaan in het rustige dorpje Schemermeer, maar eigenlijk gebeuren er vreemde dingen. Schemermeer is namelijk een poort naar de onderwereld. Daarom duiken er geregeld fabelachtige wezens op (trollen, mummies, minotaurussen, enz.), vaak met kwade bedoelingen. Gelukkig is er de Nachtwacht: drie bewakers van het goede. Het zijn drie tieners die er op het eerste gezicht doodgewoon uitzien, maar eigenlijk ook zelf mythische wezens zijn: de slimme vampier Vladimir (Louis Thyssen), de toverelf Keelin (Celine Verbeeck) en de stoere weerwolf Wilko (Giovanni Kemper).

Herberg als uitvalsbasis
Zij opereren vanuit de herberg van Ella (Kristine Van Pellicom) en haar dochter Sacha (Luna Van Avermaet). De drie vrienden helpen Ella en Sacha en verblijven in de herberg. Daar hebben ze een geheime bibliotheek waarin ze alles vinden wat ze moeten weten om de boosaardige wezens te bestrijden die om de haverklap opduiken in Schemermeer.

En wat ze zelf niet in hun boeken vinden, dat vernemen ze van Vega (Sven De Ridder), een geest die leeft in de boeken in het privévertrek van onze helden. Al is de inbreng van hun mentor niet altijd een grote hulp.

Niemand mag van het bestaan van De Nachtwacht weten. Hun baas Ella, hun vriendin Sacha en zelfs de norse Inspecteur Cooper (Peter Van De Velde) moeten allemaal in het ongewisse blijven. Nachtwacht zijn is dus een immense verantwoordelijkheid die onze jonge helden  alleen moeten dragen.

Griezelen op kindermaat
'Nachtwacht' is een razend spannende en soms lekker griezelige reeks met spectaculaire speciale effecten. Maar er zijn ook heel wat grappige momenten, want de drie helden zijn niet perfect en hebben net als alle andere tieners hun probleempjes en tekortkomingen.

Het Panterwezen en andere belagers
In de eerste aflevering, op zondag 4 oktober, heeft het 'panterwezen' het gemunt op enkele jonge mannen in Schemermeer. Gelukkig zijn Wilko, Vladimir en Keelin er om hen te beschermen. Maar dan moeten onze helden natuurlijk wel eerst achterhalen wie het gevaarlijke panterwezen is.

In de volgende afleveringen neemt de Nachtwacht het op tegen onder meer een mummie, een trol, een sirene, een goblin en een gorgo.

'Nachtwacht' is een productie van Studio 100 voor Ketnet.

'Nachtwacht', vanaf zondag 4 oktober om 9.35 uur op Ketnet. Herhaling telkens de volgende zaterdag om 9.05 uur en 18.35 uur.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers