Mechels burgemeester Bart Somers in 'Slimste Mens'

woensdag 2 augustus 2017

Bart Somers (Open VLD) vervoegt dit najaar het lijstje politici dat heeft meegedaan in de populaire tv-quiz 'De Slimste Mens ter Wereld'. De burgemeester van Mechelen heeft echter geen al te grote ambities.

Hij kon geen nee blijven zeggen tegen Erik Van Looy. Dat heeft Somers goed beseft en daarom heeft de politicus zijn deelname aan 'De Slimste Mens ter Wereld' voor dit jaar bevestigd. Hij treedt daarmee in de voetsporen van heel wat politici, waaronder zijn eigen voorzitster Gwendolyn Rutten. Zij blijkt de best scorende Open VLD'er tot nu toe te zijn geweest.


Bart Somers denkt niet dat hij haar record zal kunnen evenaren. Naar eigen zeggen heeft hij een goede algemene kennis, maar leest hij de krant met een professionele bril. Van onderwerpen als muziek en televisie zegt hij weinig te weten. Maar Somers wil wel zijn best doen om de quiz zo goed mogelijk te spelen. Al zal hij er niet speciaal extra voor studeren, zo zegt hij zelf.

Andere kandidaten van 'De Slimste Mens ter Wereld' voor dit seizoen zijn onder meer Dina Tersago en Goedele Wachters.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers