Maandag start nieuwe fictiereeks 'Kattenoog' bij VTMKZOOM

zondag 4 oktober 2015

Vanaf maandag 5 oktober start de gloednieuwe fictiereeks 'Kattenoog, het Geheim van de Griezelclub' bij VTMKZOOM. In deze griezelreeks op kindermaat ligt de focus op mysterie, spanning en humor.

'Kattenoog' kan rekenen op een sterke cast met onder meer Kürt Rogiers, Eline de Munck, Urbanus en het acteerdebuut van Ian Thomas.


Netmanager VTMKZOOM Jonas Boets: 'Met 'Kattenoog' investeren we duidelijk in lokale content dit najaar. We zien deze fictiereeks als een prestigeproject. Van de bedenkster, over de regisseur, de cast en de producers, het zijn allemaal mensen die het in zich hebben om de reeks naar een hoog niveau te tillen. Het leuke aan 'Kattenoog' is dat het een reeks voor iedereen is. Niet té griezelig, maar wel spannend genoeg en boordevol humor. We zetten met 'Kattenoog' ook in op online beleving.'

Het verhaal van de fictiereeks is van de hand van Anjali Taneja, de bedenkster van onder andere 'Het Huis Anubis' en 'Vrijland'. Douglas Boswell, die eerder al de regie deed voor 'De Elfenheuvel' en de bekroonde speelfilm 'Labyrinthus', regisseert de reeks. 'Kattenoog' is een productie van Santeboetiek (WPG Uitgevers), Het Konijn en Goed Verhaal in samenwerking met RTL Telekids Nederland en met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter.

Het verhaal: griezelen met een knipoog en veel humor
Het verhaal speelt zich af in Kattenoog, een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie, waarvoor de Griezelclub in het leven werd geroepen. De leden worden telkens opnieuw uitverkoren en hebben de taak om het dorp en de inwoners te beschermen voor heksen, vampiers, weerwolven en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen zou liggen op het Kattenoog-eiland in het meer.

Sol Salomons was ooit lid van de Griezelclub en is tot op vandaag nog steeds geobsedeerd door alles wat met griezelen te maken heeft. Zijn zoon Eli draagt daar de gevolgen van: zijn favoriete bezigheid is het verzinnen van nieuwe 'shock-effects', trucs waarmee je iemand zo hard mogelijk doet schrikken. Eli en zijn beste vrienden Robin en Simone dromen er van om ooit lid te worden van de Griezelclub en dus het Kattenoog te beschermen. Al verloopt die droom niet zonder slag of stoot…

De Kattenoog-legende houdt ondertussen Max, dé ster van het online griezelkanaal BOE TV, bezig. Samen met zijn cameraman Boris en gloednieuwe co-host Daphne trekt hij naar het mysterieuze dorpje om het geheim van de magische steen te ontrafelen… Is de legende waar of niet waar?

Aflevering 1: maandag 5 oktober om 18.45 uur
De avond valt in Kattenoog en Sol houdt een heksenverbranding op het dorpsplein, om duidelijk te maken dat niemand op zoek mag gaan naar de gevaarlijke magische heksensteen. Dat is buiten Max van het griezelkanaal BOE TV gerekend die samen met zijn cameraman Boris en zijn nieuwe co-host Daphne de steen wil vinden en het geheim achter de legende wil ontrafelen.

Ian Thomas maakt nieuw nummer 'Monsters' voor 'Kattenoog'
Speciaal voor 'Kattenoog' heeft Ian Thomas een gloednieuw nummers gemaakt: 'Monsters'. Het nummer wordt ook gebruikt als eindgeneriek van de fictiereeks. In de videoclip zingt Ralph Mackenbach mee als gast. Het verhaal van de videoclip gaat ook over de avonturen van 'Kattenoog'.

Bekijk meer video's van Kattenoog op


Ook online leeft 'Kattenoog'
'Kattenoog' is niet alleen dagelijks te zien bij VTMKZOOM, de griezelreeks leeft ook online. Via http://www.vtmkzoom.be en op de Facebook-pagina van VTMKZOOM staan heel wat foto’s, teasers en vlogs van de castleden met heel wat backstage beelden. Nieuw is ook dat alle afleveringen van 'Kattenoog' na uitzending 7 dagen lang te herbekijken zijn via vtmkzoom.be én via de gloednieuwe VTMKZOOM-app

Eerste tv-productie van WPG Uitgevers
De medeproducent van 'Kattenoog' is Santeboetiek (WPG uitgevers). Hiermee maakt de uitgeverij de ambitie waar om breder te gaan dan boeken alleen. WPG uitgevers wil van een klassieke uitgeverij meer en meer evolueren naar een mediabedrijf, zonder daarbij haar roots te verloochenen.

CEO WPG Uitgevers Peter Quaghebeur: 'We geloven in talent en in verhalen. De drager van die verhalen hoeft niet alleen een boek te zijn. 'Kattenoog' is onze eerste televisieproductie en we zijn heel trots op het resultaat. Dit smaakt zeker naar meer.'

Dat 'talent' is in dit geval Anjali Taneja. Zij schreef als creative writer eerder ook al onder meer de populaire jeugdseries 'Vrijland' en 'Het Huis Anubis' en het jeugdboek Puck & Mika. Dit jaar komt haar verhaal 'Kattenoog' uit: naast de tv-reeks ook als een boek.

'Kattenoog': het boek
Het verhaal over het mysterieuze dorpje Kattenoog start op televisie en leeft verder in boekvorm. In het boek volgt de lezer de avonturen van Robin en haar vrienden Simone en Eli. Volle maan is voor hen hét moment om elkaar en anderen de stuipen op het lijf te jagen. Shockeffect verzekerd! Maar tijdens een avondje 'spoken' loopt het grondig mis. Het trio raakt meer en meer verwikkeld in de duistere geheimen van hun dorp en hun geliefden. Het boek vertelt het verhaal van de serie en zoomt dieper in op enkele achterliggende verhaallijnen.

Het boek is vanaf woensdag 7 oktober 2015 te verkrijgen.

Naast het boek, komt er eind oktober ook een exclusieve 'Kattenoog'-collectie uit bij kledingmerk CKS met mysterieuze graphics en eye-catching quotes.

Eerste productie van Het Konijn
Met 'Kattenoog' keert Erwin Provoost na vijf jaar terug naar zijn oude liefde: het produceren van fictiereeksen. Het Konijn is een nieuw productiehuis dat Provoost oprichtte samen met zoon Alexander (line producer) en Cheeru Mampaey (creative director). Het samenbrengen van talent rond een goed verhaal is het uitgangspunt voor iedere productie.

'Kattenoog', elke weekdag om 18.45 uur een nieuwe aflevering. De kijkers kunnen ook elke zondagavond om 18.35 uur de vijf afleveringen in één keer in preview bekijken.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers