Maak kennis met de voortvluchtigen uit 'Klopjacht'!

maandag 22 augustus 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2021

Kan je in BelgiŽ van de ene op de andere dag van de radar te verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten in een land waar alles gezien wordt?

Axel Daeseleire ​ stuurt 15 Vlamingen op pad die proberen 400 uur uit handen te blijven van een team van topspeurders. Het opsporingsteam in het operatiekwartier onder leiding van Danny doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken.


Wie zijn deze onbekende voortvluchtigen? Maak kennis met Kevin en Gillian, Anja en Lothar, Imke en Saar, Marie en Nicolas, Ilias en Demi, Mike en Stef, Nisrine en Zahna & Mario.


Kevin (29) uit Willebroek, maatschappelijk werker & Gillian (27) uit Mechelen, expert digitaal bankverzekeren
​Broers

Kevin en Gillian zijn broers met Congolese roots. Ze zien 'Klopjacht' als een opportuniteit om hun band te versterken, want ondanks dat ze op dezelfde school hebben gezeten en dezelfde vriendenkring hebben is Gillian de broer waarmee Kevin het minst contact heeft. En net daarom doen ze mee. Kevin is extravert, easygoing en impulsief, hij steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Gillian is eerder introvert en gaat graag doordacht te werk. De jonge vaders laten het thuisfront voor even achter, benieuwd wat dit gaat geven.

​Anja uit Hulshout (53), bediende & Lothar uit Hulshout (25), defensie luchtmacht
​Moeder & zoon

Moeder en zoon, beide een sappig Kempisch accent, maar een totaal verschillend karakter. Lothar leeft van dag tot dag waar Anja graag kiest voor planning en structuur. Laat dit nu net een uitdaging zijn tijdens 'Klopjacht'. Lothar doet mee voor de uitdaging en om te laten zien dat militairen het extractiepunt kunnen bereiken. Anja doet mee voor de unieke ervaring met haar zoon. Ze wil hem absoluut niet teleurstellen en gaat er alles aan doen om het einde te halen.

Imke (37) uit Harelbeke, pedagogisch begeleider & Saar (37) uit Deerlijk, pedagogisch begeleider
​Zussen

Imke & Saar zijn een identieke tweeling, hun levens lopen behoorlijk parallel. Ze hebben samen gestudeerd, doen hetzelfde werk, hebben evenveel kinderen en zijn beide enorm sociaal. Twee flapuiten die geen blad voor de mond nemen. Saar is de denker van de twee en heeft een duidelijk plan voor ogen, waar Imke zich meer gaat laten meeslepen door het moment. De twee kennen elkaar door en door en zouden met niemand anders 'Klopjacht' willen aangaan.

​Marie (34), onderneemster & Nicolas (43), zelfstandige tuinaannemer – Merksem
​Koppel

Marie & Nicolas zijn een goed team en elkaars beste vrienden. Twee workaholics die gaan voor hun carriére. Marie is eigenares van twee kledingzaken en Nicolas runt samen met zijn broer een eigen bedrijf. Ze zien 'Klopjacht' als de uitdaging om eens uit het dagelijkse leven te stappen en iets spannends te beleven. Beide hebben een grote winnaarsmentaliteit en gaan er dus volledig voor gaan.

Ilias (22) uit Antwerpen, vliegtuigtechnieker & Demi (23) uit Aartselaar, marktkramer
​Schoonbroer & schoonzus

Ilias en Demi kennen elkaar al iets meer dan 5 jaar. Ilias heeft een relatie met de zus van Demi en vaak gaan ze met zen drietjes op stap, hierdoor kennen ze elkaar ondertussen heel goed. Ilias is ontzettend actief op sociale media, dus even van de radar verdwijnen en daar helemaal niet mee bezig is zeker een uitdaging voor hem. Het duo wil laten zien dat ze zelfs in het heetst van de strijd goed kunnen samenwerken en op elkaar kunnen rekenen.

Mike (52) uit Alsemberg, sales manager & Stef (50) uit Beersel, IT sales consultant
​Vrienden

De twee joviale vrienden leerden elkaar 20 jaar geleden kennen via hun kinderen. Hun band draait rond vriendschap, plezier, lekker eten, lekker drinken. Deze twee levensgenieters twijfelde geen seconde over hun deelname. Samen iets beleven, daar kijken ze naar uit. Ze willen onderweg vooral genieten, maar tegelijkertijd de speurders te slim af zijn en gewoonweg winnen.

Nisrine (26) uit Lokeren, laborante & Zahna (25) uit Gent, Studente Communicatiewetenschappen
​Vriendinnen

Nisrine en Zahna leerden elkaar kennen op de universiteit van Gent. Beide spontaan en enthousiast, maar ook heel erg verschillend. Zahna is een impulsief iemand die snel tot actie overgaat. Nisrine is eerder rationeel en berekend. Beide zeer gedreven en compititief om zo ver mogelijk uit de handen te blijven van de speurders. Een mooi evenwicht om deel te nemen aan 'Klopjacht'.

Mario (46) uit Houtvenne
Bakker

Mario is een ambiancemaker, bij zijn vrienden staat hij bekend als de cowboy. Hij geniet van het bourgondisch leven en is gepassioneerd bbq’er. Zijn voornaamste hobby is zijn Harley Davidson. Naast zijn bakkerij is Mario is lid van de Rotary en een Harleyclub wat zorgt voor een uitgebreid netwerk dat hem volledig zal steunen tijdens het vluchten.

'Klopjacht', vanaf zondag 28 augustus om 19.55 uur op Play4.


Lees ook:
De 'Klopjacht' is bijna weer geopend op Play4

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers