'Love Island' verplettert Streamz record met 1 miljoen starts

vrijdag 15 september 2023
Foto: © Streamz 2023

Het vierde seizoen van de reality-reeks 'Love Island' overschreed deze week 1 miljoen starts. De reeks haalt daarmee het hoogste aantal starts in 3 weken tijd. Ook in Nederland op Videoland voert de reeks de charts aan.

En dat nog voor het programma afgelopen is. Zaterdag 16 september is de finale te zien, in Vlaanderen exclusief op Streamz.


Het afgelopen jaar heeft Streamz ingezet op het ontwikkelen van een sterk en divers non-fictie aanbod. Zo zet Streamz in op spraakmakende reality zoals 'Love Island' en 'Belgium's Next Top Model', maar ook op docu’s zoals 'Rainbow Remco' en 'Met De Joris'.

In 'Love Island' worden jonge Vlaamse en Nederlandse singles gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueuze villa op een idyllisch eiland met maar één doel: de ware liefde vinden tijdens hun 'summer of love'. Het spraakmakende programma zette zijn deuren opnieuw open deze zomer op Streamz.

Om zo lang mogelijk op het eiland te mogen blijven, en hun kansen op ware liefde te verhogen, moeten elf singles koppels vormen met elkaar in dit unieke reality concept. Wat begint als een groep vreemden, groeit dag na dag uit tot een mix van vriendschap en liefde waarbij je als kijker begint mee te leven met de deelnemers: je favoriete koppel, de bombshells die ze in gevaar brengen, die ene deelnemer you love to hate,... Ze moeten echter niet alleen de harten van hun mogelijke partner veroveren, maar ook die van de kijkers. Zij hebben namelijk thuis ​het lot van de islanders volledig in handen want via de 'Love Island'-app kun je stemmen op je favoriete koppel. Regelmatig wordt er iemand naar huis gestuurd tot er één stel gekroond wordt tot het favoriete koppel van het eiland.

In 2019 en 2020 was 'Love Island' in Vlaanderen te zien bij SBS, maar in 2021 was er een uitsluitend Nederlandse editie. Vorig jaar keerde 'Love Island' terug naar Vlaanderen op Streamz met opnieuw de aanstekelijke tongval van Jeroen Verdick ('Hoe Zal Ik het Zeggen?') die de kijker door de avonturen op het eiland loodst en Viktor Verhulst en Holly Mae Brood als host.

'Love Island' is een productie van ITV Studios Netherlands voor Streamz. Het nieuwe seizoen, met Vlaamse en Nederlandse kandidaten, loopt nu exclusief bij Streamz. Op zaterdag 16 september wordt het winnende koppel bekend gemaakt, tijdens de finale aflevering.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers