Live Oscaruitzending zondagnacht op ZES en Play More

woensdag 5 februari 2020

Zondagnacht vindt de hoogmis van de film plaats: filmliefhebbers zetten zich wereldwijd klaar achter hun televisiescherm om hét filmmoment van het jaar - de Oscars© - gade te slaan.

En ZES en Play More zorgen ervoor dat ook Vlaamse filmfans geen seconde van de 92e Academy Awards hoeven te missen. Meer zelfs: op ZES en Play More wordt het grootste filmevent van het jaar zondagnacht deskundig omkaderd door de crème van de Vlaamse film- en televisiewereld.


Actrice en 'Master of Ceremony' Barbara Sarafian ('All Of Us', 'Aanrijding in Moskou', 'Rundskop') voorziet de hoogmis van de film van commentaar en wordt hierin deskundig bijgestaan door wandelende filmencyclopedie Jan Verheyen. Ella Leyers en Kevin Janssens schuiven met hun acteertalent en -ervaring aan tafel en ook Pedro Elias voorziet de ceremonie van bedreven inzichten. Redcarpetwatcher Jani Kazaltzis werpt een kritisch oog op de outfits van de Hollywood glitterati. Van de meest ontroerende dankwoorden, over terechte winnaars en onterechte missers tot de opvallendste fashion faux-pas, niets ontsnapt aan het alziend oog van Barbara, Jan, Ella, Kevin, Pedro en Jani.

Wie zich wil verdiepen in de geschiedenis van de Oscars© kan weer terecht bij Play More. Ze bieden verschillende winnaars en genomineerde films van vorig jaar aan, zoals 'First Man', 'Green Book' en 'Vice'. Dit jaar in de running voor een Oscar en te bekijken op Play More zijn 'Missing Link' en 'How to Train Your Dragon: The Hidden World'. Liever wat klassieker? Opteer dan voor 'American Beauty', 'Forrest Gump' of 'Saving Private Ryan'. Muziekliefhebbers kunnen hun hartje dan weer ophalen bij 'Bohemian Rhapsody' (Play More) en 'Rocketman' (vanaf 15 februari in Play More, nu in Film à la carte). Sinds 1 februari kan je jezelf al volledig onderdompelen met een selectie Oscarwinnaars en -genomineerden van 2019 in de Oscar© Special in de TV-theek van Play More.

De 92ste Academy Awards heeft dit jaar een Belgisch kantje: de kortfilm 'Une Soeur' maakt namelijk kans om een gouden beeldje in de wacht te slepen. Hierin speelt Veerle Baetens een noodlijn operatrice die een vrouw uit een benarde situatie probeert te redden.

Programmatie Oscarnacht op ZES en Play More Cinema (standaard kanaal 300):

- Red Carpet: 00u30 – 01u45 (live, met commentaar van Jani Kazaltzis en Barbara Sarafian)
- Gala-event: 01u45 - 05u30 (live, zonder Nederlandstalige ondertiteling. Tijdens de reclameblokken omkadering door de gasten vanuit de studio in Vilvoorde)

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers