'Lisa' wordt als eerste Vlaamse telenovelle uitgezonden in Frankrijk

vrijdag 12 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2020

De populaire VTM-serie 'Lisa' van productiehuis De Mensen is vanaf 15 augustus ook te bekijken in Frankrijk op TF1, de grootste zender van Europa. 'Lisa' wordt daar omgedoopt tot 'Lisa: un nouveau destin', en werd volledig in het Frans ingesproken.

Sinds de eerste uitzending op VTM in 2021 is 'Lisa' een grote publiekstrekker: dagelijks trekt de telenovelle gemiddeld bijna een half miljoen kijkers. Deze ongeziene hernieuwde populariteit van het genre vertaalde zich al snel in extra afleveringen. Het succes van 'Lisa' is ook het buitenland niet ontgaan. 'Lisa' werd in november 2021 genomineerd voor de prestigieuze Rose d’Or in de categorie 'Beste Telenovelle'. Dat de grootste Franse commerciële zender TF1 nu ook een Frans gedubde versie zal uitzenden, bewijst het grote potentieel van deze populaire serie.


Tinne Oltmans speelt 'Lisa', die droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar thuis. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor, maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe haar halfzus Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zowel Lisa als Katja worden al snel hopeloos verliefd op Jonas (gespeeld door Oscar Willems), marketeer en zoon van de zaakvoerders van het marketingbureau.

Het scenario is van de hand van Hugo Van Laere ('Sara', 'Familie') en zijn team. Elias Mentzel, gekend van een andere grote publiekstrekker '#LikeMe', trekt de reeks als hoofdregisseur en showrunner. 'Lisa' is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm voor DPG Media, in samenwerking met stad Vilvoorde en met de steun van de tax shelter maatregel van de Federale Overheid.


Lees ook:
Eindelijk: Lisa en Jonas geven elkaar het jawoord tijdens spetterend huwelijksfeest

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers