Lieven Van Gils maakt docureeks 'De Val' voor Canvas

woensdag 9 oktober 2019

Lieven Van Gils heeft de druk van een dagelijkse talkshow intussen al even vaarwel gezegd. Momenteel werkt hij aan een docureeks over het 'Scheldepeloton' voor Canvas. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het zogenaamde 'Scheldepeloton' zijn wielrenners Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Kurt Hovelijnck en Bert De Backer. Ze ontmoetten elkaar destijds eerder toevallig en bleken een gezamenlijke droom na te jagen: een carrière als professioneel wielrenner. Ze trainden van Gent naar Oudenaarde, op het jaagpad langs de Schelde.


Niet voor iedereen van het 'Scheldepeloton' liep het goed af. Dimitri De Fauw stapte in 2009 uit het leven omdat hij een botsing met een andere renner op de Zesdaagse van Gent niet kon verwerken. De Spanjaard overleefde de klap toen niet. En Wouter Weylandt overleed tijdens de Ronde van Italië in 2011.

'De Val' was in 2017 het schrijversdebuut van Matthias M.R. Declercq. Daarop geïnspireerd maakt Lieven Van Gils nu een zesdelige televisiereeks voor Canvas. En daarmee keert hij terug naar zijn een oude liefde de koers. 'De Val' wordt een pakkend verhaal met veel beeldmateriaal en getuigenissen van betrokkenen.

Koersdocumentaires zijn overigens niet nieuw voor Van Gils. Hij werkte destijds ook mee aan 'VDB. Ik Ben God Niet', het levensverhaal van Frank Vandenbroucke. De productie is in handen van Borgerhoff & Lamberigts TV. Wanneer de reeks op tv komt, is nog niet bekend.

Bron: Het Nieuwsblad

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers