Komische reeks 'Babyproof' over de groeipijnen van pril ouderschap nu op VRT MAX

vrijdag 14 juli 2023
Foto: VRT MAX - © VRT 2023

Stresspap, paniek, conflict, en liefde. Dat proeft als de gloednieuwe VRT MAX-fictiereeks 'Babyproof'. Een taboedoorbrekende reeks boordevol situationele humor waarin kersverse ouders Nora (Hanne Timmermans) en Viggo (Ismaïl L'hamiti) hun weg banen doorheen de jungle van het prille ouderschap.

Het resultaat is een eerlijk en humoristisch relaas over de eerste drie maanden na de bevalling waarin lang niet alles van een leien dakje loopt.


Roze wolk?
Wanneer ze voor de eerste keer mama en papa worden, blijft de roze wolk voorlopig uit voor Nora en Viggo (beiden 27 jaar). De geboorte van Baby, hun eerste kindje, zorgt zelfs voor vele strubbelingen en onverwachte moeilijkheden. Zo lopen de kersverse ouders aan tegen hun eigen verwachtingen, maar ook tegen die van hun vrienden, schoonouders en de rest van hun omgeving. In een wereld vol perfecte voorbeelden en oneindig veel goedbedoeld advies proberen Nora en Viggo zich een weg te banen en trouw te blijven aan hun eigen invulling van ouderschap.

Uit het leven gegrepen
De serie is van de hand van Marie De Hert en Stig Junes (koppel, schrijvers en co-regisseurs) die deze reeks losjes baseerden op hun eigen ervaringen en de verhalen van vrienden en mensen rond hen. Het resultaat is een herkenbare reeks voor iedereen die aan een (eerste) kindje denkt of verwacht, voor iedereen die vol nostalgie terugdenkt aan die magisch turbulente periode én voor iedereen die bewust kinderloos is en eens goed wil gniffelen uit leedvermaak.

Cast
Hanne Timmermans als Nora
Ismaïl L’hamiti als Viggo
Eva Kamanda als Emma
William Boeva als Idris
Viv Van Dingenen als Nadine
Warre Borgmans als Herman
Marijke Pinoy als Myriam
Hinda Bluekens als perfecte mama
Bert De Smet als perfecte papa

Aflevering 1: Trio
Baby is geboren en Nora en Viggo haasten zich naar huis om met z’n drietjes te cocoonen, maar hun roze wolk wordt bruut verstoord door bemoeizieke (schoon)ouders die hen overladen met ongevraagd advies.

Aflevering 2: Basisprincipes
Op medische controle worden Nora en Viggo onderworpen aan een vurig kruisverhoor dat hun prille ouderschap genadeloos in vraagt stelt.

Aflevering 3: Stresspap
Viggo gaat terug werken en Nora staat er thuis voor de eerste keer alleen voor. Een overbezorgde Viggo die niet stopt met bellen, stelt haar geduld danig op de proef.

Aflevering 4: Knaldrang
Nora wil haar dansbenen losgooien zoals vroeger maar krijgt Viggo maar moeilijk overtuigd.

Aflevering 5: Hypochonders
Viggo en Nora organiseren een etentje voor hun beste vrienden, maar worden gehinderd door een ontroostbaar huilende Baby die hen tot op de rand van de wanhoop drijft.

Aflevering 6: Hoogseizoen
Nora en Viggo worden geconfronteerd met hun seksuele droogte en trotseren hun onzekerheden om het vuur in hun relatie terug aan te wakkeren.

Aflevering 7: Babyblues
Baby moet voor de eerste keer naar de crèche. Viggo en Nora gaan een dagje naar de wellness en proberen angstvallig hun babyblues uit te zweten en te genieten van hun herwonnen vrijheid.

'Babyproof' is een coproductie van Poolhert Productions en VRT MAX. Dit programma kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter.

'Babyproof' is vanaf nu beschikbaar op VRT MAX.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers