Kijkcijfers: SBS opgetogen over drukke televisiemaand september

donderdag 29 september 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

September was een drukke maand in tv-land, met veel nieuwe programma's en gevestigde waarden. Maar het was toch vooral een maand waarin Play4 zijn ambities alvast kon waarmaken en het meest kon groeien binnen de commerciŽle doelgroep VVA 18-54.

Mensen kijken meer dan ooit wanneer ze willen en waar ze willen, maar ze blijven wel vlot hun weg vinden naar de Play-content.


Elke avond opent Play4 om 20.00 uur de tv- en actuadeur met 'De Tafel van Vier', waarin Gert Verhulst samen met gasten zoals Zuhal Demir, Liesbeth Van Impe, de ouders van Remco Evenepoel en Wouter Beke kan inspelen op wat er écht leeft in Vlaanderen. En ook later op de avond blijft de talkshow relevant met een tweede kijkmoment. Ondertussen haalt 'De Tafel van Vier' gemiddeld 275.000 kijkers en 8% marktaandeel op. Daarmee doen Gert en co het ook beter dan de andere Vlaamse actuashows en dat in een erg concurrentieel tijdslot. Om 21.00 uur bewijst 'De Allerslimste Mens ter Wereld 'opnieuw zijn kracht, zowel op televisie als online, met elke aflevering een kijkcijferscore vlot boven het miljoen. Gemiddeld haalt de populaire quiz van Erik Van Looy 1.051.000 kijkers en 34.1% marktaandeel. Bovendien is het ook nog eens veruit het best bekeken seizoen op GoPlay.

Lokaal gemaakte programma's van Play4 zetten sowieso de toon, want los van Gert en Erik - die van maandag tot donderdag het beste van zichzelf geven - zet ook het trio 'Ooit Vrij', 'Klopjacht' en 'Het Parket' in september zeer goede resultaten neer. 'Ooit Vrij' bevestigt met een gemiddelde van 431.000 kijkers en 26.1% marktaandeel, 'Klopjacht' zit gemiddeld aan 635.000 kijkers en 31% en 'Het Parket' overtuigt gemiddeld 477.000 kijkers en 24.4% marktaandeel.

Oktober wordt minstens even boeiend, want vanaf zaterdag 1 oktober krijgt Play4 er een straf weekendprogramma bij: 'Extreme Makeover Vlaanderen', waarin vrienden, familie en buren het huis onder handen nemen van een gezin dat het moeilijk heeft. Anders dan het ‘larger than life’ Amerikaanse origineel brengt James Cooke ons prachtige portretten van en met warme mensen.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers