Kijkcijfers: 'Play Media neemt sterke start in 2023'

dinsdag 28 maart 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Het tv-voorjaar draait op volle toeren en Play4 schakelde voorbije week nog een versnelling hoger, richting Arizona. Het elfde seizoen van 'De Mol' ging immers van start with a bang: maar liefst 1.526.000 kijkers zagen niemand minder dan Steve aka acteur Matteo Simoni opduiken als 10e kandidaat én meteen ook als eerste de groep verlaten.

Gilles De Coster en zijn beste vrienden domineerden de zondagavond en streken een stevige 47.6% marktaandeel op. Ook 'Café De Mol' droeg zijn steentje meer dan bij met 524.000 kijkers en 38.3%. Zondag bevestigden 'De Mol' en 'Café De Mol' die goede vorm met respectievelijk 1.087.000 kijkers (51,4%) en 387.000 kijkers (34,2%).


Op maandag was de voorbije weken dan weer aan een groep bekende koppen om de reis van hun leven te maken in 'Over De Oceaan'. Bestemming: Santa Lucia. Kijklustige Vlamingen: 838.000. En net als op zondag, palmde Play4 daarmee de maandagavond in. Het tweede seizoen van de succesreeks, met Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert, deed het zelfs beter dan seizoen 1. En de maandag blijft van Play4 met ook een tweede seizoen van 'Viva La Feta'. Het bezoek van Wim Willaert en Annelies Verlinden een Jani en Otto-Jan kon al op 725.000 kijkers rekenen (24.1%).

'De Tafel van Vier' groeit de voorbije weken mooi door en zit op dit moment aan gemiddeld 242.000 kijkers en 6.7% marktaandeel. Na de paasvakantie gaat 'De Tafel van Vier' ook nog enkele weken later op de avond door, na de switch naar het zomeruur. Actua met twist was er dan weer met de satirische latenighttalkshow 'Jan Jaap op Zondag': 209.000 kijkers en 14.1%.

Naast 'De Tafel van Vier' is ook 'Big Brother' er dagelijks voor gemiddeld 307.000 liefhebbers van de legendarische realityreeks, goed voor 20% marktaandeel. 'Tulpen uit Antwerpen' mikte dan weer op de muziekliefhebbers en haalde gemiddeld 324.000 kijkers en 9.5% marktaandeel.

Verder zagen nog twee nieuwe programma’s het daglicht: 'Recht Naar De Gevangenis' en 'Assisen'. De humaninterestreeks in de gevangenis van Haren weet elke week  511.000 kijkers te boeien (19.3%). En het eerst kon de Vlaming mee stemmen op de uitkomst van een fictiereeks. De kijkers brachten massaal hun stem uit, met in totaal ruim 100.000 votes. Is Evelien Van Laecke onschuldig of niet? Dat is en blijft de hamvraag van 'Assisen'. Op één vraag kunnen we al wel antwoorden: hoeveel kijkers haalt 'Assisen'? Gemiddeld 605.000 (21.2%).

Ondertussen is het de komende dagen en weken uitkijken naar 'Huizenjagers', 'Blind Gekocht', 'Boris', 'Junior Bake Off Vlaanderen' en 'Shalom Allemaal!'.

Bron: CIM TV – Noord – live+web+uitgesteld+rerun – 4+ (aantal kijkers) & VVA 18-54 (marktaandeel) – Play Media

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers