Ketnet start deze zomer met de opnames van 'Kids on the Block'

vrijdag 1 juli 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

Ketnet heeft een drukke zomer voor de boeg. Maar liefst vijf fictiereeksen worden opgenomen tijdens de zomermaanden. Naast het derde seizoen van '3Hz', nieuwe avonturen van 'Meisjes', het tweede seizoen van 'GameKeepers' en gloednieuwe afleveringen van 'Samson & Marie IJsjestijd' start Ketnet ook met de opnames van de nieuwe fictiereeks 'Kids on the Block'.

De fictiereeksen van Ketnet kennen ook internationaal groot succes. Na 'Hoodie', 'Tik Tak' en 'Campus 12' trekt ook '3Hz' de landsgrenzen over. En '#LikeMe' breidt zijn succes verder uit want de reeks zal binnenkort te zien zijn bij RTBF.


'Kids on the Block': jong talent op de set in Limburg
Deze zomer starten in Beringen de opnames van een gloednieuwe humoristische fictiereeks. In 'Kids on the Block' volgen we de avonturen en deugnieterij van een groep kinderen in een cité in Limburg. Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi. Zij brengt als regisseuse met Marokkaanse roots en moeder van drie kinderen, graag diversiteit op het scherm. Ze legt haar focus op leuke, inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen mekaar kruisen en samen plezier, kleine drama’s en eerste liefdes delen. In de reeks biedt Ketnet opnieuw de kans aan heel wat jong talent om hun eerste stappen in de acteerwereld te zetten.

'Kids on the Block' is een programma van A-team productions voor Ketnet en zal te zien zijn in 2023 op Ketnet.

Een drukke zomer voor Ketnet
Naast de opnames van 'Kids on the Block' neemt Ketnet deze zomer maar liefst vier fictiereeksen op. Het derde seizoen van '3Hz', de vijfde reeks van 'Meisjes', het tweede seizoen van 'GameKeepers' en nieuwe afleveringen van 'Samson & Marie IJsjestijd'.

Deze zomer starten de opnames van de derde en laatste reeks van '3Hz'. Daarin kunnen de Ketnetters opnieuw een spannend verhaal ontdekken. Ook de 'Meisjes' starten met opnames. Vanaf het najaar kan je ze volgen op het eerste middelbaar. De komende maanden zijn er ook volop opnames van het tweede seizoen van 'GameKeepers', de spannende en escapistische fictiereeks met in de hoofdrol Jean Janssens en Andres Doise. Ook Samson & Marie staan op de set voor gloednieuwe afleveringen van 'Samson & Marie IJsjestijd'.

'3Hz' is een programma van De Mensen voor Ketnet. Reeks twee kan je nu exclusief bekijken op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. De derde reeks zal te zien zijn in het najaar van 2023.

'Meisjes' is een programma van Sputnik Media voor Ketnet en zal te zien zijn vanaf het najaar van 2022.

'Samson & Marie IJsjestijd' en 'GameKeepers' zijn coproducties tussen Ketnet en Studio 100 en zullen dit najaar te zien zijn op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Ketnet-reeksen blijven scoren in het buitenland
Sinds enkele jaren werkt Ketnet aan een sterk internationaal parcours. Ketnet-reeksen zoals 'Hoodie', 'Campus 12' en 'Tik Tak' gooien hoge ogen in het buitenland en worden intussen uitgezonden in meer dan 70 landen over heel de wereld.

Ook '#LikeMe' is intussen te zien in meer dan tien landen. Binnenkort steekt de succesvolle Ketnet-reeks ook de taalgrens over, want de reeks zal te zien zijn bij RTBF. Maar ook '3Hz' scoort internationaal, kinderen uit Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Luxemburg en Nederland ​ kunnen binnenkort genieten van de spannende fictiereeks.

'Fictie is ontzettend belangrijk voor Ketnet en de Ketnetters hebben die reeksen al langer in hun hart gesloten. Heel fijn dat ook kinderen in de rest van de wereld nu kunnen genieten van kwaliteit van Belgische bodem', Annemie Gulickx, netmanager Ketnet.

Voor de internationale verkoop van '#LikeMe' werken Ketnet en Fabric Magic samen met ZDF Studios. Ketnet en De Mensen werken samen met Global Screen voor de verkoop van '3Hz'. Ketnet en Hotel Hungaria werken samen met ZDF Studios voor de internationale verkoop van 'Hoodie'. Beta Film zorgt voor de distributie van 'Campus 12' voor Ketnet en Studio 100. 'Tik Tak' wordt verdeeld door distributeur Serious Kids.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers