Karl Vannieuwkerke in spoor van Eddy Merckx voor nieuw Eén-programma

maandag 31 augustus 2015

In het nieuwe Eén-programma 'Merci Merckx' gaat Karl Vannieuwkerke vanaf 1 september op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes weken lang trekt Karl door acht landen op drie continenten.

'Merci Merckx' is een reis doorheen de carrière van de Kannibaal: van de kasseien van Roubaix tot de hoogste Alpentoppen, van de Italiaanse Rivièra tot de drukte in Mexico-City, van euforie tot drama.


De tocht voert Karl naar de meest mythische plekken uit de wielergeschiedenis, maar doet hem ook stilstaan bij de kleine dingen in het leven.

Indrukwekkende reeks getuigen
Karl spreekt op zijn reis met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Een indrukwekkende selectie getuigen die nog nooit eerder werd samengebracht in één programma, vertelt aan Karl wat ze van Merckx vindt: acht wereldkampioenen, acht Tourwinnaars, vier Girowinnaars en vijf Vueltawinnaars komen aan het woord. Karl sprak onder meer met Merckx' generatiegenoten Gimondi, Adorni, Thévenet, Poulidor, Janssen en Zoetemelk, maar ook met de man of vrouw in de straat.

Aflevering 1: Koning van de klassiekers
Karl praat met Tom Boonen & Eddy Planckaert over de magie van Parijs-Roubaix en trekt via Luik naar de Vlaamse Ardennen voor een eerbetoon vanuit de lucht aan Vlaanderens Mooiste: de Ronde van Vlaanderen.

'Merci Merckx', vanaf 1 september om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers