Kabouter Plop bestaat 25 jaar en viert dat met een nieuwe theatershow

dinsdag 15 maart 2022
Foto: © Studio 100 2022

Kabouter Plop, al 25 jaar geliefd bij jong en oud, is vanaf zondag 20 maart weer live te zien in de nieuwe theatershow: 'Een nieuwe muts voor Plop'.

In 25 jaar is Kabouter Plop uitgegroeid tot een fenomeen in de Benelux.


Dat vertaalt zich in duizelingwekkende cijfers: 275 afleveringen van de TV reeks = 24 uur Plop! De eerste aflevering werd uitgezonden op 27 augustus 1997. Plop en zijn vrienden speelden al in meer dan 18 shows en maar liefst 10 Kabouter Plop films! De eerste film kwam er in 1999. Meer dan 5 albums van Plop werden uitgebracht en intussen zijn er al miljoenen Plopkoeken verorberd.

En wist je dat… ‘De Kabouterdans’ wekenlang in de Belgische en Nederlandse hitlijsten stond en 4.6 miljoen views op YouTube heeft. ‘De Ganzenpas’ heeft er zelfs 12 miljoen!
…er meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht zijn sinds de lancering.
…er meer dan 1 miljoen Plopmutsen in gebruik zijn.
…de Plopvideo’s op YouTube sinds 2013 al meer dan 160 miljoen keer werden bekeken.

Ook bij de oudere fans blijft Plop razend populair, denk maar aan zijn Sportpaleis optreden op Moose Bar XXL in 2020. En intussen gaan die fans van het eerste uur zelf met hun kroost naar een Plopshow.

De nieuwe Plopshow: 'Een nieuwe muts voor Plop'
Plopperdeplop! Plop is helemaal de kluts kwijt want zijn mooie muts is zoek! Samen met zijn kaboutervrienden zoekt hij zijn hele melkherberg af. Ze kammen zelfs het hele kabouterbos uit. Maar nee hoor, Plop zijn muts is spoorloos. Klus, Smal, Kwebbel en Felle, het nichtje van Plop, proberen hem tevergeefs te troosten. Gelukkig hebben zijn kaboutervrienden nog een plan…

'Een nieuwe muts voor Plop', vanaf 20 maart in een theater in jouw buurt.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Radar' (AVROTROS)

Je wilt een groene kerstboom, maar ook een groene kerstboom. Welke moet je dan kopen? Fons Hendriks onderzoekt het. Hij jaagt op de beste kweekmethode, de beste soort en de beste manier om je boom in leven te houden. De schadelijke stoffen PFAS zitten in cosmetica die te koop is in Nederland. Producten met PFAS kunnen je immuunsysteem aantasten en in het ergste geval kanker veroorzaken. Wil je deze producten uit de weg gaan als consument? Dat is haast onmogelijk. Hoe kan je er als consument achter komen of er PFAS aanwezig zijn? En moet er niet per direct een verbod op komen? Onverklaarbaar hoog energieverbruik in blokverwarming-flats.

'Radar', om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers