'K2 Zoekt K3' is megaflop in Nederland

zaterdag 30 oktober 2021

Niemand ligt wakker van de personeelswissel binnen K3, althans in Nederland. 'K2 Zoekt K3' is een megaflop. Het programma kende al een slechte start, maar nu bereikten de kijkcijfers een absoluut dieptepunt.

K3 met of zonder Klaasje. Een man of een vrouw als opvolger. Het lijkt de Nederlandse kijker niet te boeien. Bij de vervanging van Kathleen was 'K2 Zoekt K3' nochtans een kijkcijferkanon. Dat is nu anders uitgedraaid.

De eerste aflevering van 'K2 Zoekt K3' kon op de vrijdagavond van de commerciële zender SBS6 nog 436.000 kijkers lokken. De voorbije weken zakte dat cijfer verder weg. Gisterenavond lokte de 5de aflevering nog amper 185.000 kijkers naar SBS6.

Misschien was het ook niet zo slim om de uitzendingen niet op hetzelfde moment als VTM uit te zenden. In Vlaanderen zijn de 10 overgebleven kandidaten al bekend, terwijl in Nederland nog de auditieshows lopen. De K3-fans daar weten dus al lang hoe de audities aflopen. Bovendien moet 'K2 Zoekt K3' ook opboksen tegen het kijkcijferkanon van concurrent RTL4. Daar loopt op vrijdagavond het 3de seizoen van 'The Masked Singer'. Dat lokte gisterenavond maar liefst 2,1 miljoen kijkers.

Wordt 'K2 Zoekt K3' vroegtijdig van het scherm gehaald? Of blijft SBS6 de show uitzenden? Het wordt afwachten of SBS6 gaat ingrijpen na de dramatische cijfers van gisterenavond. Wordt vervolgd...Lees ook:
Sprookjesachtige K3-musical en filmavond in 'K2 Zoekt K3'
12 kandidaten voor 9 Golden Seats ťn Gert Verhulst in jury bij eerste studioshow 'K2 zoekt K3'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers