Junior Planckaert op zoek naar de liefde in nieuw Eén-programma

dinsdag 5 oktober 2021

Eén lanceerde zonet een oproep voor het nieuwe programma 'Junior Op Zoek Naar De Liefde'. In deze nieuwe reeks gaat Junior, de jongste telg van de familie Planckaert, op zoek naar de liefde en naar zichzelf.

Junior groeide op in een van Vlaanderens bekendste gezinnen, en staat op een punt in zijn leven dat voor vele leeftijdsgenoten herkenbaar is: hij is een sportieve kerel van negenentwintig jaar die nog thuis woont, maar ervan droomt zijn eigen leven op te bouwen met iemand aan zijn zijde. In deze zoektocht wordt Junior bijgestaan door psychologe Sarah Van Pelt. Ook voor de vrouwen die zich inschrijven, wordt het meer dan enkel een spannend avontuur. Want niet alleen Junior, maar ook de dames zullen begeleiding krijgen van Sarah. Hun twijfels en gevoelens verdienen evengoed een professioneel luisterend oor.


Juniors herkenbare zoektocht naar de liefde is een verhaal over volwassen worden en over hoe je anderen pas echt graag kan zien als je ook jezelf graag ziet. Ondanks alle dating apps en (online) manieren om met elkaar in contact te komen, zijn veel jongvolwassenen in Vlaanderen single. De recente pandemie, waarbij heel wat spontane sociale contacten wegvielen, droeg hier enkel toe bij. Het lijkt vandaag de dag wel moeilijker dan ooit om iemand te leren kennen en een duurzame relatie aan te gaan. Juniors verhaal zal velen herkenbaar in de oren klinken. Hij vat, samen met Vlaanderen en gesteund door Sarah, de ontdekkingstocht aan en leert wat er echt telt in de liefde.

Wie net als Junior op zoek is naar de liefde en denkt dat deze jongeman misschien wel bij haar past, kan zich vanaf nu inschrijven op een.be/junior.

Junior Planckaert: 'Soms denk ik dat ik een vertekend beeld heb van liefde. Als ik naar mijn familie kijk, zie ik allemaal vanzelfsprekende liefde en langdurige relaties. En dat lijkt bij hen ook zo simpel te gaan. Toen mijn eerste serieuze relatie na acht jaar op de klippen liep, had ik echt het gevoel dat ik gefaald had. Nu wil ik ontdekken hoe ik me opnieuw kan openstellen. Samen met een relatietherapeute ga ik het avontuur aan dat de zoektocht naar liefde is.'

Werken aan de liefde en aan zichzelf
Na een relatie van acht jaar werd Junior op zijn vijfentwintigste opnieuw vrijgezel. Sindsdien bleef hij op een paar korte relaties na single. In zijn familie voelt hij zich een buitenbeentje, want zijn ouders, zus en broer zijn allemaal al lang gelukkig in een relatie.

Junior heeft heel wat vragen over de liefde. 'Bestaat liefde op het eerste gezicht? Of wanneer wordt verliefdheid dan liefde?' Hij beseft dat hij niet de grote romanticus is en weet dat hij ook niet de meest extraverte van de familie is, waardoor hij niet zo snel zijn gevoelens toont. En daar wil Junior graag aan werken: werken aan de liefde én aan zichzelf. Daarbij wordt hij geholpen door psychologe Sarah Van Pelt, die ook de vrouwen tijdens het traject zal bijstaan.

'Junior Op Zoek Naar De Liefde' is een programma van Vincent TV en is in de loop van 2022 te zien op Eén.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers