Juni is ecomaand bij vtm

dinsdag 31 mei 2011

TV-Visie kondigde eerder al aan dat het vtm-scherm tijdens de maand juni figuurlijk wat groener zal kleuren. Om de kijker op een toegankelijke manier bewust te maken van zijn of haar ecologische voetafdruk, lanceert de zender drie eco-initiatieven met een duidelijke boodschap: geniet bewust van de zomer! Vanaf 2 juni zal 'De Dagshow' elke donderdag zijn steentje bijdragen aan de groene maand-actie. Bram Van Deputte en Anke Buckinx werpen in juni het licht op de groene inspanningen van een bekende tv-figuur.

Op donderdag 2 juni gaat stylist Jani Kazaltzis op zoek naar de meest milieubewuste modetrends. Waar kan je hemden kopen die ecologisch verantwoord zijn? Welke designers gebruiken duurzame materialen? Kan je ook stralen in groene kledij zonder meteen uit de mode te zijn? Jani zoekt het uit in De Dagshow! Andere gasten die hun groene initiatieven komen toelichten zijn Jill Peeters, Catherine Kools en Nic Balthazar.


Ook de wekelijkse afspraak met 'De Stip' zal er vanaf 4 juni wat anders uitzien. Elke zaterdag wordt in een speciale ecorubriek een opmerkelijke reportage uitgezonden van de gewone man in de straat die op een bijzondere manier meewerkt aan een beter milieu. Op zaterdag 4 juni kijkt 'De Stip' binnen in de Gentse ecohostel 'Andromeda', waar reizigers op een milieuvriendelijke manier kunnen verblijven. De uitbaters werken met een eigen waterzuiveringssysteem en zorgden voor een optimale isolatie van de binnenruimtes. Het duo wil aantonen dat ecologisch reizen niet per se duurder hoeft te zijn.

Tot slot zijn er vanaf maandag 30 mei tot zondag 12 juni dagelijks drie klimaattips te zien, aansluitend op Het Weer. Vtm-weervrouw én ecospecialiste Jill Peeters voorziet de kijker drie maal per dag van een nuttige tip die tot een lager energieverbruik of beter milieu kan leiden. Ze licht toe waarom het beter is om wat vaker de fiets te nemen, de auto te wassen met een emmer water of de was aan een wasdraad te drogen te hangen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers