Journalist Tim Verheyden presenteert compleet vernieuwd 'Koppen'

maandag 19 augustus 2013

Op donderdag 5 september presenteert Tim Verheyden de eerste uitzending van het vernieuwde 'Koppen'. Het journalistieke reportagemagazine van Eén wordt dubbel zo lang en krijgt zo extra tijd om verhalen uit te diepen.

Op donderdag 5 september neemt 'Koppen' in zijn vijftiende seizoen een nieuwe start, al spreekt de redactie liever van een logische evolutie. De kijker zal zijn vertrouwde 'Koppen' zeker blijven herkennen, want ijzersterke menselijke verhalen die beklijven en inspireren blijven het fundament.


'Koppen' dubbel zo lang
Nieuw is dat 'Koppen' 45 minuten zal duren, bijna twee keer zo lang als het voorbije seizoen. Meer ruimte dus om sterke verhalen tot hun recht te laten komen. Om die reden werd de ervaren 'Koppen'-redactie ook verder versterkt.

Nieuw is ook dat 'Koppen' er eind december een korte periode uitgaat. Dat geeft de redactie de kans om te herbronnen, en ook de tijd om reportages te laten ‘rijpen’. Ook al blijft het nieuwe 'Koppen' een journalistiek reportagemagazine dat inspeelt op de actualiteit, dé betrachting wordt om zelf meer op de agenda te wegen. Weg van de waan van de dag. Met passie en betrokkenheid de kijker een blik op de wereld en Vlaanderen geven, dat blijft de opdracht.

Tim Verheyden presentator-reporter
De kijker maakt vanaf dit najaar ook kennis met Tim Verheyden, een gedreven journalist/reporter en de nieuwe 'Koppen'-presentator. 'Ik ben trots dat ik mij op dit moment bij de 'Koppen'-redactie kan vervoegen. Het programma is een begrip in Vlaanderen en staat voor kwaliteitsvolle journalistiek.'

Tim zal meer doen dan presenteren alleen. Hij maakt deel uit van de redactie, gaat ook op zoek naar onderwerpen en maakt zelf reportages. 'De combinatie van presenteren en reportages maken, spreekt me enorm aan. Dat zorgt voor dynamiek, waardoor presentatie en reportages meer een geheel kunnen gaan vormen.'

Daarom zal Tim ook niet presenteren in een studio, maar op de redactie of op straat, tussen de mensen, waar hij als reporter jarenlang ervaring heeft opgedaan.

Frisse manier van verhalen vertellen
Verder verandert ook de manier waarop 'Koppen' gemaakt wordt. Sterke menselijke verhalen blijven het fundament, maar het programma wil daar een extra focus aan toevoegen. Er zal meer ruimte zijn voor experiment. 'Voor 'Koppen' wordt de manier waarop verhalen worden verteld nog belangrijker. Als reportagemaker ben ik daar zelf altijd mee bezig geweest. Ik ben dan ook heel blij dat ik die passie ook met de Koppen-redactie kan delen.'

Vaak trekken reporters op pad, maar net zo goed kunnen getuigen zelf een dagboek bijhouden en hun persoonlijke verhaal brengen. Die nieuwe aanpak wordt ondersteund en versterkt door een grondig vernieuwde look-and-feel.

Tim Verheyden
Tim Verheyden (°20 april 1977, Hasselt) studeerde journalistiek in Hasselt, Brussel en New York. Sinds 2012 werkt hij voor VRT-Nieuws, waar hij een opgemerkte algemeen verslaggever was voor 'Het Journaal'. Voor Canvas maakte hij met 'Morgen Mist' een aangrijpende documentaire over alzheimer. Zijn mediacarrière begon in 2001, bij TV Limburg. Een jaar later trok hij naar VTM, waar hij reportages draaide voor 'Telefacts' en 'VTM Nieuws'. Ook daar bracht Tim verslag uit van de grote internationale gebeurtenissen zoals de aardbeving in Haïti en de Arabische Revolutie. Hij trok een tijdje naar New York om bij te studeren en zich nog meer toe te leggen op het reportagewerk en vernieuwingen in de sector. Tim woont in Brussel.

'Koppen', vanaf donderdag 5 september om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Koppen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers