Jobs van freelancers in gevaar bij uitbesteding 'Thuis'

dinsdag 7 juni 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

In het Vlaams Parlement is maandag gedebatteerd over het transformatieplan van de VRT. Uiteraard ging het ook over de plannen om 'Thuis' uit te besteden aan een extern productiehuis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Bij 'Thuis' zijn zo'n zeventig mensen in vaste loondienst bij de VRT. En zij worden beschermd. Mediaminister Benjamin Dalle heeft bevestigd dat zij zullen worden overgedragen aan hun nieuwe werkgever. Ook hun arbeidsvoorwaarden blijven behouden. Er werken echter ook ongeveer een gelijk aantal freelancers bij 'Thuis'. Hun situatie is onzeker. 'Over hen kan ik nu nog geen uitspraak doen', aldus de minister.


'Thuis' is de enige ficitiereeks die bij de de VRT nog binnenshuis wordt gemaakt. Dat de soap zal worden uitbesteed aan een extern productiehuis lijkt een vaststaand feit. Welke bedrijven in de running zijn om de productie van de Eén-soap over te nemen, is nog niet bekend. 'De VRT heeft mij laten weten dat er gesprekken lopende zijn met enkele productiehuizen die aan de nodige vereisten kunnen voldoen om de continuïteit van 'Thuis' als kwalitatieve Vlaamse reeks te garanderen en te versterken', aldus nog minister Benjamin Dalle.

Bron: hln.be


Lees ook:
Zware herstructurering bij de VRT: 116 ontslagen en verhuisplannen voor 'Thuis'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers