Jeroen Meus trapt nieuw seizoen af met 'Dagelijkse Kust'
Jeroen Meus begint in vakantiestemming aan het nieuwe seizoen van 'Dagelijkse Kost' op Eén. Vanaf maandag 26 augustus kookt hij twee weken lang aan onze kust, waar hij zijn intrek neemt in een caravan met zicht op zee.
'Dagelijkse Kost' wordt twee weken lang 'Dagelijkse Kust'
In De Panne geniet Jeroen met volle teugen van de nazomer. Hij bereidt gerechten die iedereen moeiteloos op de tafel kan zetten, of hij of zij nu nog met vakantie is of niet. Wie vis en zeevruchten lust, zal zeker de nodige inspiratie krijgen, maar Jeroen geeft net zoveel aandacht aan simpele lekkere vleesgerechten, een veggie pasta en een dessert dat in een- twee-drie klaar is. De chef zal de kijkers tien keer inspireren 'met zicht op zee' tijdens twee weken 'Dagelijkse Kust'.
De opnames zitten er net op en Jeroen Meus heeft er van genoten: 'Een dik uur van huis weg is een wereld van verschil. Twee weken lang krijgt mijn 'Dagelijkse Kost' de naam 'Dagelijkse Kust'. Het doet mij deugd om te genieten van de laatste zomerdagen met de voeten in het zand. In de potten roeren met zicht op zee en met de zon op mijn blote benen is plezant en ontspannend. Ik heb tien gerechten bedacht die iedereen kan klaarmaken, naar ieders goesting. Maak ze klaar op vakantie, of gewoon thuis. Ik heb de lokale viswinkel geplunderd, maar ook wie liever vlees lust en zoetebekken komen aan hun trekken. En het beste compliment dat een kok kan krijgen, is een gigantische paellapan die tot op de laatste rijstkorrel leeggeschraapt is. Zo hebben mijn campingburen en de strandredders er ook iets aan gehad. Ik heb écht genoten van ’t zeetje.'
Het menu voor 'Dagelijkse Kust' ziet er als volgt uit:
Maandag 26 augustus
Taco’s gevuld met oosterse koolsla en zalm
Een krokante hap om het seizoen smakelijk in te luiden
Dinsdag 27 augustus
Mosselen 'à la provençale' met getoast brood
Een schotel om met het hele gezelschap van te genieten
Woensdag 28 augustus
Gebakken tongschar met lauwe aardappelsalade en garnalen
Eenvoud siert, met het beste uit de zee
Donderdag 29 augustus
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
Bliksemsnel klaar, bliksemsnel opgegeten
Vrijdag 30 augustus
Tagliata en een tomatenslaatje
De beste Toscaanse biefstuksalade
Maandag 2 september
Jeroens pannenkoekentaart
Om honderduit bij te vertellen over de eerste schooldag
Dinsdag 3 september
Pladijsburger met currytartaar
Een topvis met saus tussen gegrild brood
Woensdag 4 september
Fajita’s van varkensvlees
Tex-Mex om uit het vuistje te eten
Donderdag 5 september
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
Een eerlijke veggie pasta waar je blijft van eten
Vrijdag 6 september
Paella voor alleman
España in een hele grote pan
Opnieuw 'Dagelijkse Kost'
Vanaf 9 september wordt 'Dagelijkse Kust' weer 'Dagelijkse Kost' en verhuist Jeroen Meus naar zijn vertrouwde keuken. Daar bereidt hij elke weekdag een smakelijk gerecht voor iedereen die van lekker en gevarieerd eten houdt.
En dat de kost van chef Meus smaakt, dat blijkt uit de cijfers. Zo kon het vorige seizoen van 'Dagelijkse Kost' op gemiddeld 577.309 trouwe kijkers en een gemiddelde waardering van 8,5 rekenen.
'Dagelijkse Kust', van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 6 september om 18.15 uur op Eén.