Jeroen Meus presenteert 'Twee tot de Zesde Macht'

donderdag 18 januari 2018

Jeroen Meus presenteert volgend jaar het nieuwe seizoen van de Eén-quiz 'Twee tot de Zesde Macht'. Hij volgt daarmee Bart De Pauw op die vorig jaar van het scherm verdween na klachten omtrent grensoverschrijdend gedrag.

Afgelopen najaar werd de populaire quiz 'Twee tot de Zesde Macht' in allerijl afgevoerd door Eén nadat er klachten waren opgedoken over grensoverschrijdend gedrag van presentator Bart De Pauw. De samenwerking met het schermgezicht werd per direct stopgezet. En ook de samenwerking met het productiehuis Koeken Troef! van De Pauw kwam op de helling te staan.


VIER besloot vrijwel onmiddellijk om door te gaan met 'De Boxy's', een productie van Koeken Troef!. De VRT besloot om in een later stadium een weloverwogen beslissing te nemen. De zender heeft namelijk ook nog de fictiereeks 'It's Showtime', van Koeken Troef! en mét Bart De Pauw op de plank liggen. Bij VTM werd luidop nagedacht om 'Twee tot de Zesde Macht' binnen te halen en misschien ook wel meer te gaan doen met Koeken Troef!. Maar bij Eén hadden ze nog een licentie voor nog één extra seizoen van de zondagavondquiz. Dus werd een vervanger gezocht.

En zo kwamen ze bij Jeroen Meus uit. De populaire tv-kok willde namelijk al langer andere dingen doen, naast 'Dagelijkse Kost'. Hij bewees in 'Goed Volk' al een begenadigd interviewer te zijn. Nu zal hij dus ook quizmaster worden. Het nieuwe seizoen van 'Twee ot de Zesde Macht' is wel pas ten vroegste in het voorjaar van 2019 te zien.

Bron: hln.be


Lees ook:
'Twee tot de Zesde Macht' meteen stopgezet

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers