Janine Bischops gaat acteren in 'Familie'

dinsdag 29 augustus 2017

Het nieuwe seizoen van 'Familie' – dat maandag van start ging bij VTM – wordt ingezet met mooi nieuws. In het najaar van 2017 verwelkomt de langstlopende daily van Vlaanderen immers een nieuw gastpersonage: Brigitte De Wulf. Een rol die gespeeld zal worden door rasactrice Janine Bischops.

Janine kruipt in de huid van de 65-jarige moeder van Lars (Kürt Rogiers) en Amélie (Erika Van Tielen) De Wulf. Haar komst zal meteen bijzonder veel stof doen opwaaien in 'Familie'.


In tegenstelling tot haar volkse personage in 'Thuis', geeft Janine Bischops deze keer gestalte aan een eerder koele en afstandelijke vrouw. De goede levensstandaard van haar gezin intact houden, was voor Brigitte altijd absolute prioriteit. Zelfs al ging dat ten koste van de band met haar kinderen Lars en Amélie. Falen of zich emotioneel opstellen was nooit een optie. Dat de komst van Brigitte kort, maar bijzonder krachtig zal zijn, staat vast. Zij dropt immers een bom die bij alle personages nog lang zal nazinderen…

'Toen TvBastards - de makers van 'Familie' - me vroeg om de rol van Brigitte te spelen, heb ik geen moment getwijfeld', zegt Janine Bischops. 'De uitdaging is groot om na 'Thuis' opnieuw in een tv-reeks mee te spelen. Ik voel me zoals voetballer Neymar: van de ene goede ploeg naar de andere. De rol van Brigitte is er één die over de tong zal gaan. Ze is geen hartelijke, volkse vrouw zoals Jenny in 'Thuis' was. Bovendien mag ik bij mijn komst in 'Familie' meteen een bommetje droppen dat een effect zal hebben op verschillende 'Familie'-personages. Spannend!'

Janine Bischops wordt eind september verwelkomd op de set van 'Familie'. Op dinsdag 21 november maken de Familie-kijkers voor het eerst kennis met haar personage.

Volg TVvisie ook op Instagram.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
vtmfamilie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers