Jaagt Elena Lars en Cédric de dood in? Véronique belandt in de hel in seizoensfinale 'Familie'

vrijdag 23 juni 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Als een echte thriller: zo ging 'Familie 'vanavond de zomer in. Vooral voor Véronique (Sandrine André) werd de zinderende seizoensfinale een echte nachtmerrie.

Het kwam tot een heftige confrontatie met Elena (Ilse Uitterlinden), die haar liet boeten voor de moord op haar zoon Koen (Sieg De Doncker). En ook de driehoeksverhouding tussen Niko (Jo Hens), Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens) mondde uit in drama. De fans konden een uur lang nagelbijten van de spanning en worden nu met heel veel vragen de zomer ingestuurd. Drie personages overleven die zomer mogelijk niet…Zoals Cédric (Yanni Bourguignon) en Lars (Kürt Rogiers) bijvoorbeeld. Zij werden het slachtoffer van het spelletje dat Elena met Véronique speelde. Ze delfde een graf voor Véroniques zoon en haar grote liefde, en zette haar voor een hartverscheurende keuze. 'Tijd om te beslissen wie nu echt het belangrijkst is voor u. Veel zuurstof zullen ze niet meer hebben. Ik hoop dat je nog op tijd bent om er één levend op te graven…', klonk het koudweg. Véronique koos voor Cédric, maar trof tot haar verbazing Yoko (Cyra Gwynth) aan in de kist. De kist van Lars en Cédric liep ondertussen vol met water. 'Koen was alles voor mij. Nu staan we quitte', triomfeerde Elena. Een bloedstollende cliffhanger.

Tussen Niko, Mieke en Sam liepen de gemoederen hoog op. Mieke ontdekte namelijk dat hun draagmoeder Sam niet zwanger is van een anonieme donor, maar wel door bedrog van haar eigen man Niko. Een donderslag bij heldere hemel. Tussen Sam en Mieke kwam het tot een gevecht, waarbij Sam met haar buik tegen de tafel botste. Wat er nadien is gebeurd, is één groot mysterie. De kijker zag alleen dat Rudi (Werner De Smedt) en Zjef (Jan Van den Bosch) bij hun thuiskomst bloed aantroffen in een lege brouwerij. Van wie is dat bloed? Waar is Mieke? En waarom vluchten Niko en Sam voor de politie? Veel vragen, die na de zomer een antwoord kennen.

Een andere verrassende twist was te zien bij Raven (Aaron Blommaert) en Jill (Britt Das). Zij vierden hun radio-optreden bij Qmusic op café, maar het bleef niet bij vieren alleen. Het kwam tot een innige kus tussen beiden. Betekent die kus het einde van zijn relatie met Louise (Charlotte Sieben)?

Terwijl drie personages de zomer mogelijk niet overleven, beleven Brahim en Jelle de zomer van hun leven in nieuwe VTM GO-webreeks.

'Familie' is er na de zomer terug!

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers