Internationale pers laaiend over 'Game of Thrones' prequel 'House of the Dragon'

zaterdag 20 augustus 2022
Foto: © Streamz 2022

Voor de langverwachte prequel werd de Iron Throne uit de opslag gehaald en teruggebracht naar de Great Hall van de Red Keep. De garderobeafdeling heeft de mooiste vachten weer uit de kast getrokken en om de schouders van een gloednieuwe cast gegooid.

De maker van 'High Valyrian', David J Peterson, werd eveneens uit zijn winterslaap gehaald om nieuwe dialogen aan te gaan. Met de komst van een nieuwe tiendelige reeks horen ook weer nieuwe recensies van critici over de hele wereld.


'Pure 'Game of Thrones', ​ scherp geschreven, mooi geregisseerd', de eerste reacties van de internationale pers over 'House of the Dragon', zijn erg positief. Critici loven de visueel uitdagende, brutalere en meer bloedigere afleveringen dan 'Game of Thrones', aldus The Independent.

De BBC beloont de reeks met vier sterren: 'Het is een rijk, gestructureerd werk, scherp geschreven en knap geregisseerd, met een budget dat veel hoger ligt dan seizoen één van 'Game of Thrones'. Zo zijn er vanaf het begin uitbundige drakensequenties, terwijl het opmerkelijk is dat de derde aflevering een enorme feestjacht bevat, vol met sets en extra's. Het is een fascinerende situatie, vol begrijpelijke motieven en morele dilemma's, en een tikkende tijdbom in de vorm van de gezondheid van koning Viserys. Het is pure 'Games of Thrones' - alleen niet op de manier die je je herinnert.'

De Guardian is net zo vrijgevig in deze review: 'Het langverwachte vervolg op het fantasiedrama is er - en het is net zo geweldig als zijn voorganger in zijn hoogtijdagen. Het is leuk, ziet er fantastisch uit en lijkt ons helemaal opnieuw verslaafd te maken.'

The Telegraph kondigde het goede nieuws aan dat 'House of the Dragon' alle essentiële ingrediënten van 'Game of Thrones' bevat, en in vergelijkbare extravagante hoeveelheden: 'Blisterend grafisch geweld. Orgieën. Prostituees. Incest. Huwelijken van de meest cynische opportuniteit. Eindeloos geploeter en politiek. Vrouwenhaat, zowel casual als brutaal. Heldinnen die vastbesloten zijn om te bewijzen dat ze net zo'n sterke leider kunnen zijn als elke man. Vrijzinnig gebruik van het k-woord. En natuurlijk veel prachtige kabeljauw-middeleeuwse namen (Lady Alicent Hightower, Ser Vaemond Velaryon, Lord Lyman Beesbury).'

De New York Times is dan weer onder de indruk over de acteerprestaties van onder meer Emma D'Arcy en Paddy Considine die de rol van King Viserys speelt: 'Considine legt perfect het medeleven, de jaloezie en de aarzeling vast van een personage wiens feitelijke en vermeende zwakheden ten grondslag liggen aan elke beweging van het plot. Telkens wanneer hij in beeld komt verandert de Shakespeareaanse 'theatrics' van Martin's fantasie in echt drama.'

'House of the Dragon' vertelt het verhaal van House Targaryen en draait om de 'Dans van de Draken', een brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. 'House of the Dragon' is gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin, en speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit het Emmy-winnende 'Game of Thrones'.

Bekijk hier interviews met de acteurs en makers van de reeks:


'House of the Dragon' werd gemaakt door co-creator en uitvoerend producent George R.R. Martin, co-creator/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver Ryan Condal, co-showrunner/uitvoerend producent/regisseur Miguel Sapochnik, uitvoerend producent en schrijver Sara Hess, uitvoerend producenten Jocelyn Diaz, Vince Gerardis en Ron Schmid, regisseurs Clare Kilner en Geeta V. Patel en regisseur/co-uitvoerend producent Greg Yaitanes. De reeks werd gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin.

Vanaf 22 augustus 2022 zal 'House of the Dragon' wekelijks te zien zijn op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers