Ingrid Lieten (SP.A) roept op tot discretie

woensdag 23 juni 2010

Vlaams minister van media Ingrid Lieten van SP.A werd tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement ondervraagd over het uitblijven van een nieuwe baas voor de VRT. Lieten riep op tot discretie. Het is ondertussen 6 maand geleden dat CEO Dirk Wauters werd bedankt voor bewezen diensten en er is nog steeds geen opvolger aangesteld. Dat werkt (vooral) de oppositie danig op de zenuwen.

'Ook de aanstelling van de voorzitter van de raad van bestuur was een politieke kwestie. De VRT is daar telkens opnieuw het slachtoffer van', zei LDD-vertegenwoordiger Jurgen Verstrepen. En Bart Tommelein van Open VLD meent dat de uitslag van de federale verkiezingen een rol speelt in het uitblijven van een beslissing.


Maar ook de meerderheid stelt vragen bij de lijdensweg die de zoektocht naar een nieuwe VRT-baas is geworden. CD&V ziet zelfs een 'nieuwe politisering' van de omroep in de hele zaak, die stilaan een klucht wordt.

Minister Lieten weerlegt dit. 'Uiteindelijk is het de Vlaamse regering die moet beslissen. Wij zijn er collegiaal en in alle discretie mee bezig', citeert De Standaard. 'Het is een zware verantwoordelijkheid om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen, vandaar dat de beslissing tijd vergt', zegt Lieten nog. Ze vraagt ook om de speculaties te stoppen en de sereniteit te bewaren.

Bron: standaard.be


Lees ook:
Zoektocht naar VRT-baas op dood spoor?
Tommelein eist dringend duidelijkheid rond nieuwe VRT-baas
Ongenoegen groeit over hopeloze zoektocht naar VRT-baas

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers