Iconische tv-studio's in Boortmeerbeek met sluiting bedreigd

woensdag 26 april 2023

Het zit er dik in dat de tv-studio's van TV Bastards in 2026 definitief de deuren sluiten. Dat meldt Het Nieuwsblad. Uitbater van de studio's, Media Park Development, betreurt de situatie.

De televisiestudio's van Boortmeerbeek zijn legendarisch. Iconische Vlaamse feuilletons als 'Familie', 'Bompa', 'Nonkel Jef' en zoveel meer werden er opgenomen. Enkele jaren terug verkocht VTM de studio's aan Media Park Development. Volgens een bericht deze week wordt de nieuwe telenovelle met Camille Dhont er binnenkort opgenomen. Maar dat zou wel eens het laatste wapenfeit kunnen zijn.


Er waren verregaande gesprekken om de locatie te gebruiken voor de opnames van de Eén-soap 'Thuis', maar die onderhandelingen zijn intussen afgesprongen. 'We betreuren hoe alles is verlopen en begrijpen niet waarom er geen openbare aanbesteding is uitgeschreven', vertelt  gedelegeerd bestuurder Matthijs Casselman van Media Park Development aan Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers