'House of the Dragon: DracARys' app is nu beschikbaar in België

donderdag 18 augustus 2022
Foto: © Streamz 2022

De nieuwe app van HBO heeft wat weg van de nostalgische Tamagochi, het interactieve speeltje waarmee je moest zorgen voor een virtueel huisdier.

Met de 'DracARys-app' broed je op je smartphone een drakenei uit, waarna je een babydraak moet verzorgen, opvoeden en africhten. Elke draak is uniek en zal zich ontwikkelen afhankelijk van hoe je hem behandelt. Het zal uiteindelijk de volwassenheid bereiken en andere app-gebruikers zullen de draak kunnen zien en ermee kunnen communiceren. Spelers kunnen woorden in Hoog-Valyrisch leren uit 'House of The Dragon' waarmee ze hun draak kunnen trainen.


De app maakt ook gebruik van augmented reality of AR, wat wil zeggen dat dankzij de camera van je smartphone beelden van je omgeving worden gecombineerd met een animatie van je draak. Je ziet hem dus 'net echt' op je bureau, en als hij wat ouder is vliegt hij door de lucht. De DracARys-app vind je op Google Play voor Android-toestellen. Apple-gebruikers kunnen terecht in de App Store.

'Met ‘House of the Dragon: DracARys’ hebben we het meest gepersonaliseerde, interactieve virtuele wezen dat ooit in je telefoon heeft gezeten tot leven gewekt met de nieuwste technologie op het gebied van augmented reality', aldus Victor Pineiro, Director van Digital Innovation bij HBO Max. 'We kunnen niet wachten tot fans zich via DracARys nog dieper in de wereld van Westeros kunnen begeven.'

'House of the Dragon' vertelt het verhaal van House Targaryen en draait om de 'Dans van de Draken', een brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. 'House of the Dragon' is gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin, en speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit het Emmy-winnende 'Game of Thrones'.

'House of the Dragon' werd gemaakt door co-creator en uitvoerend producent George R.R. Martin, co-creator/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver Ryan Condal, co-showrunner/uitvoerend producent/regisseur Miguel Sapochnik, uitvoerend producent en schrijver Sara Hess, uitvoerend producenten Jocelyn Diaz, Vince Gerardis en Ron Schmid, regisseurs Clare Kilner en Geeta V. Patel en regisseur/co-uitvoerend producent Greg Yaitanes. De reeks werd gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin. Vanaf 22 augustus 2022 zal 'House of the Dragon' te zien zijn op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers