'Hij komt, hij komt!': nog drie keer slapen - VIDEO

woensdag 12 november 2014

Op zaterdag 15 november is het zover: dan arriveert de Sint in het land. Sinds 2003 zorgt Ketnet voor een feestelijke ontvangst.

De Intrede van de Sint vindt voor de elfde keer plaats in Antwerpen en is live te volgen op Eén en Ketnet. Dat is meteen het startschot van een aantal spannende weken voor de Ketnetters. Zodra de Sint in het land is, kunnen de kinderen op Ketnet zijn avonturen op de voet volgen in tal van programma’s. Ook de wrappers kijken uit naar 6 december en uiteraard kunnen de kinderen ook op ketnet.be volop genieten van de Sintelijke sfeer.


De intrede van de Sint
Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas per stoomboot uit Spanje weer aan, meer bepaald aan de Scheldekaai in Antwerpen. Traditiegetrouw (maar anders dan vorig jaar!) zal de boot aanmeren aan het ponton bij het Steen. Het verloop van het evenement ziet er als volgt uit:

13.00 u: start event – Ketnet-animatie op de Grote Markt met o.a. optreden KetnetBand
13.30 u: start uitzending op Eén en Ketnet
13.40 u: aankomst boot aan het ponton Steenplein.
14.45 u: aankomst Sint op Grote Markt + toespraak Sint
15.00 u: einde uitzending op Eén en Ketnet

Elfde intrede in Antwerpen
Het is dit jaar de elfde keer dat Ketnet de Sint live verwelkomt in Antwerpen. De intrede is dan ook een echte traditie geworden en elk jaar opnieuw een geweldige belevenis. De Sint brengt ook deze keer een heel gevolg mee van Pieten en andere helpers, kenners en bewonderaars.  Samen maken ze van de Intrede een onvergetelijk spektakel voor alle Sintpatisanten in Antwerpen én voor de kijkers van Eén een Ketnet.

Wanneer de Sint aankomt, wordt hij op het ponton plechtig ontvangen door zijn vriend Bart Peeters en de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever. Ketnet-wrapper Sien staat op de Grote Markt en maakt geregeld een praatje met de wachtende kinderen en met de vurige paardenverzorger Ramon, die zoals gewoonlijk met het paard van de Sint, Slechtweervandaag, over land vanuit Spanje naar ons land is gereden. Ook Kaatje, Kamiel en Victor zijn er als grote Sint-fans natuurlijk bij. Wrapper Sander brengt verslag uit vanop de kade en uit de stoet. Weerman Renaat Van Zon zorgt uiteraard voor het gepaste weer en geeft toelichting bij tal van sinteressante weerfenomenen.

Na de officiële verwelkoming loopt de Sint van aan het ponton in de richting van het Steen. Van daar stapt hij met zijn gevolg via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. De Sint begroet de kinderen die langs de weg staan, en de Pieten nemen tekeningen aan en delen snoepgoed uit. Ook de Hoofdpiet, kapitein Verschepen, kapitein Paelinckx, huishoudster Conchita, weerman Van Zon en Sander lopen mee in de stoet.


Zijn er dit jaar stoute kinderen?
De stoet eindigt aan het stadhuis van Antwerpen. En dan volgt het grote moment: vanop het balkon van het stadhuis spreekt de Sint de kinderen toe en maakt hij bekend of er dit jaar stoute kinderen zijn.

Rechtstreeks op Eén en Ketnet
De aankomst van de stoomboot, de stoet naar de Grote Markt en de groet vanop het balkon worden rechtstreeks uitgezonden op Eén en Ketnet van 13.30 tot 15 uur. Tussendoor krijgen we ook enkele reportages te zien over het leven en de avonturen van de Sint en zijn Pieten. De intrede wordt deskundig aan elkaar gepraat door Sinterklaasexpert professor Van den Uytleg.

De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 15 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen.
Hij komt, hij komt. De intrede van de Sint in Antwerpen: rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet. Herhaling op Ketnet op zaterdag 15.11 om 18.00 uur, op zondag 16.11 om 8.00 uur en op woensdag 19.11 om 14.00 uur, met Vlaamse gebarentaal).

Meer Sinterklaas op Ketnet
Naast de Intrede van de Sint zijn er op Ketnet nog tal van andere programma's over de avonturen van de Sint en zijn vrienden. En uiteraard kijken ook de wrappers en Ketnet.be uit naar de komst van Sinterklaas.

Hij komt, hij komt is een productie van VRT Line Extensions en Sylvester productions voor Eén en Ketnet, i.s.m. de stad Antwerpen.


Lees ook:
Sinterklaas komt op 15 november aan in Antwerpen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers