'Het is gedaan, K3 stopt!': emoties lopen hoog op in 'Marble Mania'

vrijdag 11 februari 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Van jong tot oud: knikkeren is een spel dat iedereen kent. De knikkerhype is bovendien weer helemaal terug. 'Marble Mania' tilt op zaterdag 12 februari het knikkeren naar het allerhoogste niveau.

In het 'Marble Mania'-stadion krijgen Hanne, Marthe en Julia van K3 de eer om het knikkerseizoen te openen onder leiding van host Kürt Rogiers en commentator Kamal Kharmach. Elk K3’tje krijgt haar eigen kleur en bijhorende supporterstribune en toont haar meest behendige én competitieve kant. Schuilt er in Marthe een waar werptalent? Verrast Hanne met haar precisiekunsten? Of gaat team rood aka Julia aan de haal met de overwinning? Eén ding is zeker: tijdens de rondes gaat het er bikkelhard aan toe. 'Het is gedaan, K3 stopt!', roept Julia uit wanneer Marthe haar knikkers wegslaat.De bekende Vlamingen wagen zich aan negen rondes waarbij vier behendigheidsspellen en vier geluksspellen elkaar afwisselen. Daarna volgt de uiteindelijke grote finaleronde. Bij de behendigheidsbanen draait het om motoriek, timing en behendigheid. De eerste worpen verlopen nog wat onwennig, maar tijdens het penaltyschieten en bowlen maken de K3’tjes een heuse comeback. Bij de sensationele geluksbanen gaat het dan weer om snelheid, zwaartekracht en vooral heel veel geluk. Tijdens het eerste geluksspel komt het competitiebeestje bij de meiden naar boven. Met behulp van slimme valkuilen wordt het al snel enorm spannend. 'Wel Julia, welkom in België, hier zijn er putten in de weg', becommentarieert Kamal de spectaculaire race.

De jungle is een prachtige geluksbaan waar de knikkers zich al zigzaggend een weg banen doorheen het oerwoud, over hangbruggen en langs wilde gevaarlijke dieren. Wie komt er als eerste ongedeerd uit de broesse? En wie finisht als eerste op de koude wintersport-geluksbaan en het tot de verbeelding sprekende lunapark? Wie mag zich na de zenuwslopende finale dé absolute knikkerkampioen van K3 noemen?

'Marble Mania', zaterdag 12 februari om 20.25 uur bij VTM en op VTM GO.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Heel Holland Bakt' (Omroep MAX)

Het thema is 'oost west, thuis best'. De bakkers beginnen met een fruitmand van botercrème. Hopelijk schieten de kandidaten niet uit hun slof tijdens de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelslofjes gemaakt worden. Geheel in het thema sluiten we af met een 'bak je droomhuis'-spektakelstuk.

'Heel Holland Bakt', om 20.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers