'Helden van Hier: Politie Oostende' nieuw bij VTM

dinsdag 14 september 2021

'Helden Van Hier: Politie Oostende' geeft vanaf woensdag 15 september elke woensdagavond om 20.35 uur een inkijk in het leven van de politie van de grootste kuststad van ons land.

Agente Mieke wordt opgeroepen nadat er een kindje is verdwenen in een hotel. De mama van het meisje van 4 jaar was vertrokken om frieten te gaan halen. Bij terugkeer lag haar vriend te slapen en was het kind verdwenen. 'Dat is een heel andere oproep dan wanneer een kind verdwenen is op het strand of tijdens een wandeling. Je weet meteen dat er iets niet klopt. Mijn hart ging een paar slagen hoger omdat je niet weet hoe dit zal aflopen', vertelt Mieke. De politie slaat alarm en start een zoektocht doorheen het hotel waarbij ze elk verdiep en elke kamer afspeuren.



Verder gaan Mieke en Roderick langs bij magneetvissers die granaten hebben opgevist, gaan ze het slot maken in de woning van een oudere man en gaan ze ook ter plaatse bij een woningkraak. 'Krakers heb je heel veel in Oostende omdat hier vrij veel leegstand is. Het valt ook vaak op aan de buitenkant, bijvoorbeeld aan het gras dat heel hoog staat', vertelt Roderick. In het pand ontdekken ze een aanzienlijke buit...

In 'Helden van Hier: Politie Oostende' staan 179 straffe politiemannen en -vrouwen 24/7 paraat voor de inwoners, tweedeverblijvers en vele bezoekers van de Koningin der Badsteden. Gedurende meer dan honderd shifts volgden de actiecamera's hun dagelijkse en soms levensgevaarlijke werkzaamheden. Van een wilde achtervolging tot een verhoor na een diefstal, een inval met getrokken wapens en de speurtocht naar een vermist kind. Tussen de bloedstollende acties door zorgen de luchtigere interventies en spontane gesprekken in de patrouillewagen voor de nodige ontlading.

'Helden van Hier: Politie Oostende', vanaf woensdag 15 september om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers