'Helden van Hier: de Kust' volgt hulpverleners tijdens drukste zomer in jaren

dinsdag 6 september 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Vanaf woensdag volgt de kijker weer het reilen en zeilen van strandwachters, artsen, ambulanciers, politieagenten en brandweerlui van Oostende. De badstad beleefde de drukste zomer in jaren.

De aanhoudende hitte en de vrijheid na twee jaar corona zorgden deze zomer voor een grote toestroom van toeristen. Op het land, op het water en in de lucht werkten de hulpdiensten met man en macht om de kust veilig te houden. Een cameraploeg en bodycams volgden elke zenuwslopende minuut, en nemen de VTM-kijker mee in de actie. Van straffe en aangrijpende verhalen tot interventies met hier en daar wat humor: zo beleefden de hulpverleners dé zomer na de coronapandemie.


Het nieuwe seizoen duikt even terug in de tijd, naar de eerste bloedhete dag op 18 juni. Mensen trokken massaal naar de kust, op zoek naar afkoeling. Wat begon als een rustige dag eindigde vol interventies en emoties. Een jongetje van 10 jaar raakt vermist. Meteen worden alle hulpdiensten ingeschakeld om het kind terug te vinden.

Levy, hoofdredder: 'Op een bepaald moment merk je dat alle hulpdiensten een klik maken. Vanaf dan wordt het echt serieus en vrezen we voor een negatief einde.'

Dries, postoverste brandweer Oostende: 'De zomer moest eigenlijk nog starten en we hadden al een dag van betekenis. Het beloofde dus een lange, hete en zware zomer te worden voor de hulpdiensten.'

Verder ontfermen de redders zich over een jongen die zijn knie ontwricht heeft. 'Ik vermoed dat hij in een short break gevallen is. Dat is een steil stuk strand waar je diep in het water zakt', vertelt adjunct-hoofdredder Lennert. De ambulance brengt de jongen naar het ziekenhuis.

In het binnenland worden kapitein Nathalie en haar brandweermannen opgeroepen voor een industriebrand. Er is vuur ontstaan bij een camionette in een loods. Het is oppassen geblazen, want er zouden binnen gasflessen aanwezig zijn.

Hoe beleefden de hulpdiensten van Oostende de lange en vooral zware zomer van 2022? De kijker ontdekt het vanaf woensdag 7 september om 21.50 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers