'(h)ALLOOMEDIA': Luk Alloo op grootmoeders wijze - RECENSIE

donderdag 5 september 2019

In zijn nieuwe programma '(h)ALLOOMEDIA' brengt Luk Alloo elke week verslag uit van het reilen en zeilen in het Vlaamse medialandschap. Dat doet erg denken aan zijn legendarische programma 'Sterren en Kometen', maar volgens Alloo zelf is het niet zomaar een opgefriste versie.

Hij ziet het eerder als hetzelfde als 'Sterren en Kometen'. 'Ik doe al 25 jaar hetzelfde. Waarom zou ik mezelf heruitvinden?', laat hij optekenen in Humo.


In de eerste aflevering brengt Alloo in zijn geheel eigen en unieke stijl een bezoekje aan de Evanna van 'Gert Late Night', waar hij meteen een pax media tussen VTM en VIER sluit. Verder passeert hij langs Bart Peeters, voor wie hij 'Brood voor morgenvroeg' bij heeft, en Kobe Ilsen. Alloo vindt het jammer dat die laatste dit najaar geen programma presenteert en daarom mag Ilsen wat fake news voor het journaal brengen en proberen ze samen wat oude en nieuwe formats uit. Passeren nog de revue in de eerste aflevering: Pascale Naessens, Axel Daeseleire, Jo Vally, Willy Steveniers, Freddy De Kerpel, Jean-Marie Dedecker, Johan Boskamp, Roger De Vlaeminck en ten slotte ook enkele dames die we leerden kennen in formats als 'Temptation Island', 'Love Island' en 'Ex on the Beach'. Daarnaast spreekt Alloo ook enkele toevallige voorbijgangers aan, wat dikwijls grappige reacties oplevert.

Al die tijd blijft Luk Alloo wie hij is: speels, informeel en luchtig. Inderdaad, waarom jezelf heruitvinden als je stijl aanslaat? '(h)ALLOOMEDIA' is een alternatieve kijk op het Vlaamse medialandschap, maar laat Luk Alloo maar gewoon zijn eigen ding doen. Het blijft leuk en aangenaam om hem bezig te zien en hebben eigenlijk nooit een déjà vu-gevoel. Op een of andere manier slaagt hij er toch in zichzelf telkens weer heruit te vinden.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers