Goedele naar huis gespeeld in finaleweek 'De Slimste Mens'

dinsdag 3 februari 2009

In 'De Slimste Mens ter Wereld' is het doek gevallen voor mediamadam Goedele Liekens. Haar tweede aflevering in deze finaleweek was meteen ook de laatste. SPA-politicus Johan Vande Lanotte speelde Goedele met veel spijt naar huis.

D


insdagavond werd een heuse strijd tussen twee toppolitici. Gelukkig zat Goedele Liekens tussen de kemphanen Johan Vande Lanotte en Bart De Wever. Er werden bloemetjes met potten gegooid en ook Goedele deed haar duit in het zakje. Ondanks het politieke steekspel was Vande Lanotte ook eerlijk. Hij schatte de kansen van Bart De Wever veel hoger in.

En gelijk kreeg hij. Bart De Wever verzamelde meer dan 400 seconden, op afstand gevolgd door Johan Vande Lanotte en Goedele Liekens. In het finalespel leek het lange tijd of Vande Lanotte de eer naar Goedele wou laten gaan. Een aantal vragen na elkaar gaf de SPA-politicus al vrij snel op. Goedele kon/wou hier echter niet van profiteren en bleef over met 20 seconden. Vande Lanotte liet zich tijdens de vraag van Billy Joël tactisch zakken tot één seconde minder. Even later was het spel gespeeld. 

Woensdagavond moeten Vande Lanotte en De Wever het opnemen tegen VRT-nieuwsanker Freek Braeckman.

Wat vind jij van deze finaleweek? Reageer in het TV-Visie Forum!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2008-2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers