Goed Bekeken?!: 'Echte Verhalen - De Kliniek'

dinsdag 27 augustus 2013

Sinds maandag is bij VTM de vernieuwde vooravond van start gegaan. Blikvanger daarin is de nieuwe reality, excuseer - 'scripted' reality, 'Echte Verhalen - De Kliniek'.

Wie hoopt op een smakelijk aperitiefje, zo vlak voor het avondeten, komt alvast bedrogen uit. De kijker moet tegen een stootje kunnen.


De échte reality is op, hier komt de scripted reality! Voor wie niet weet waarover ik het heb: in dit genre worden echte verhalen nagespeeld door acteurs. Veder ziet het programma eruit zoals een echte realityreeks. Maar dat is het dus niet. Volg je nog? Het genre bestaat al eventjes, vooral in het buitenland. Vitaya waagde er zich vorig jaar al even aan met een korte reeks erotische verhalen. VTM pakt er dit jaar mee uit in de vooravond, pal tegenover 'Blokken' op Eén. Of het met 'Echte Verhalen - De Kliniek' lukt om koning Ben van de troon te stoten valt te betwijfelen.

Kwestie van mee te zijn, gisteren toch even naar de eerste aflevering gekeken. Toegegeven, ik stond er heel sceptisch tegenover. En na de visie van aflevering één is mijn mening maar weinig veranderd. Wie het ooit in zijn hoofd gehaald heeft om reality te gaan naspelen, dat weet ik niet. Maar ik zal nooit begrijpen dat iemand op zo'n idee is kunnen komen. Toch zal er wel een markt voor bestaan. En dan moet een commerciële zender als VTM die durven aanboren.

In de eerste aflevering zag het er allemaal niet zo prettig uit voor twee dames. De ene had zwangerschapsvergiftiging en de andere had iets met haar darmen. Uiteindelijk bleek het om een leveraandoening te gaan.Voeg daar de nodige bloedingen en wat testjes met slangetjes in slokdarm en darmen aan toe en je hebt een cocktail van emotie en spanning. Het recept voor goeie fictie dus. Maar dit is reality. Eigenlijk nagespeelde reality. Dus toch fictie? Hoe dan ook, als de kijker het maar snapt. Dan ben ik al lang tevreden.

'Goed Bekeken?!' is de persoonlijke mening van één van onze redacteurs. Dit artikel is dus geen algemeen standpunt ingenomen door TVvisie en haar redactie. Wil jij reageren? Dat kan via Facebook of via Twitter (@TVVisie).

Herbekijk aflevering 1!

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers