Gloednieuwe reeks '2013' ('Twintig Dertien') op VIER

woensdag 9 oktober 2013

'Twintig Dertien' is een bijzonder format dat een tiental bijzondere levens schetst. Geen levens van nationale of internationale politici, van geen artiesten noch mediafiguren, maar wel het leven van de modale mensen, die een doorsnede vormen van de bevolking.

De reeks van 12 afleveringen bevat een unieke mix qua leeftijd, geslacht, opleiding, beroep en sociale klasse en schetst de verhalen van mensen van vlees en bloed.


Aan een tiental personen werd gevraagd hun leven gedurende een jaar te filmen. Elke aflevering gaat over de gebeurtenissen in een bepaalde maand. Door zichzelf te filmen met de kleine camera geven de protagonisten een erg kwetsbare inkijk in hun leven en wordt bijna iedere gebeurtenis een intimistische scène. Op die manier is '2013' een unieke twaalfdelige autobiografische kroniek van, met en over tien doodnormale stervelingen.

De reeks komt heel natuurlijk en sereen over, de mensen worden gerespecteerd, zowel wat hun privacy als hun omgeving betreft.

De kijker kan kennis maken met Luc, een CEO bij Nike België, de 20-jarige Wiepke, een jonge en geëngageerde kraakster, Orry is een schrijnwerker die met zijn vriendin samenwoont in een chaletpark en hun eerste kindje verwelkomen, Marc die pas verkozen is als burgemeester in Heuvelland en de tweeling Anna en Catia, die een levensbedreigende longziekte hebben.

Ook krijgt men een kijkje op het leven van de 24-jarige renner Pieter, die zijn eerste jaar koerst bij Omega Pharma-Quick-Step, van Sümeyra, een Turks-Belgisch moslimmeisje, van de 79-jarige René die liefdevol de zorg voor zijn dementerende echtgenote op zich neemt en van Hilde die samen met haar echtgenoot een landbouwbedrijf runt.

'2013', vanaf november op VIER.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers