'Gevoel voor Tumor' gaat (nu al) internationaal

maandag 9 april 2018

Op Eén is 'Gevoel voor Tumor' nog maar net toe aan de vierde aflevering (op zondag 8 april) of de hartverwarmende fictiereeks begint al aan een internationale carrière.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de reeks net aangekocht en er is bovendien een deal met Red Arrow, deze gereputeerde internationale distributeur zal 'Gevoel voor Tumor' internationaal verkopen. Red Arrow zal daarom de reeks deze week voorstellen op MIPTV, de grootste televisiebeurs wereldwijd. Begin mei zal 'Gevoel voor Tumor' ook gepresenteerd worden op Série Mania. Op dit gespecialiseerde festival worden dramaseries voorgesteld aan internationale zenders en platformen, 'Gevoel voor Tumor' wordt er opgenomen in de Belgian Bright-selectie van Vlaamse en Franstalige producties.


Over 'Gevoel voor Tumor'
Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet, krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Maarten Nulens (bekend van 'Beau Séjour') speelt de rol van Tristan en ook onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter zijn te zien in deze hartverwarmende reeks.

Het verhaal is bedacht door Leander Verdievel, Mathias Claeys ('Eigen Kweek', 'Dubbel leven') en Tom Goris ('Witse', 'De Ridder'). Tom Goris nam ook de regie voor zijn rekening.

'Gevoel voor Tumor' is een coproductie van Eén en Sylvester, in samenwerking met Kom op tegen Kanker, met de financiële steun van het Stadsmarketingfonds van de Stad Gent en met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en het Agentschap Zorg en Gezondheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen, gerealiseerd door de Tax Shelter-maatregel van minister Gatz.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers