Flo Windey swipet en datet in naam van de wetenschap in nieuwe 'faqda'-reeks over liefde

vrijdag 2 juni 2023
Foto: VRT MAX - © VRT MAX 2023

In het nieuwe seizoen van 'faqda' gaat Flo Windey opnieuw de straat op om moeilijk bespreekbare onderwerpen uit de taboesfeer te halen. Onderwerp van de nieuwste reeks: hoe kijken jongeren vandaag naar relaties? En praten we daar genoeg over met elkaar? Hoog tijd voor Flo's liefdesonderzoek!

Flo Windey: 'Ik heb lang gedacht dat mensen mij niet graag zouden kunnen zien, me niet zouden willen nemen zoals ik ben. Vandaag geloof ik in de liefde. Misschien niet in één prins op het witte paard, maar meerdere wares. Ik wil kunnen zeggen dat ik me elke keer voor de volle 100% heb gegeven in de liefde.'


Wat betekent liefde nog in 2023?
Liefde is... houden van? Trouwen? Eén partner? Meerdere partners? Vriendschap? Zelfliefde? Flo vraagt het op de man af: wat is liefde voor jou? Meer zelfs, ze daagt duo's vrienden en familie uit om het gesprek over liefde met elkaar aan te gaan. Michèle Cuvelier onthult aan Flo hoe liefdesverdriet voelt en oma Amelie vertelt kleindochter Stefanie over de eerste kriebels voor opa.

Waarom is daten zo moeilijk?
Daten lijkt de dag van vandaag onbegonnen werk. Hoewel er nog nooit zoveel opties waren, blijven veel jongeren dromen van de prins(es) op het witte paard die je toevallig tegenkomt op de weg naar school. Mogen we soms niet gewoon wat hulpmiddeltjes gebruiken? Flo proeft van online daten en trekt naar een offline speeddating event. Maar vindt ze daar ook haar perfecte match?

Bestaat de perfecte relatie?
Liefde werd lange tijd gezien als huisje, tuintje, kindje. Zijn we daar nu ook nog steeds naar op zoek? Flo trekt naar het romantische reuzenrad en onderzoekt welke relatie de 'perfecte' is. Van polyamorie tot monogamie tot bewust single zijn. Iedereen lijkt wel op zoek naar iets anders. Hoe weet je nu wat je écht zoekt? Leer je dat misschien van je ex(en)? Flo zocht én vond exen die nog samen door een deur kunnen.

Een nieuwe reeks van 'faqda', nu op VRT MAX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers