Filip Peeters wordt weer Gerardi in 'Salamander 2'

zaterdag 6 januari 2018

Filip Peeters geeft voor de tweede maal gestalte aan hoofdinspecteur Paul Gerardi in 'Salamander 2' vanaf zondag terug op Eén.

Filip begon zijn carrière in 'Meester, Hij Begint Weer' en de kijkers van 'Wittekerke' kennen hem nog als Wielemans. Hij combineerde kleinere rollen voor televisie met opdrachten voor film en theater. Met zijn rol in 'Recht op Recht', naast tegenspeelster Veerle Dobbelaere raakte hij bekend bij het grote publiek. Sindsdien is zijn loopbaan in een hogere versnelling geschakeld. Peeters kreeg verschillende buitenlandse opdrachten en hij speelde een opmerkelijk hoofdrol in 'De Hel van Tanger', een film van Frank Van Mechelen. De langspeelfilm 'Wat Mannen Willen' werd zijn regiedebuut.


'Een rol als Paul Gerardi in 'Salamander' met als scenarist Ward Hulselmans en regisseur Frank Van Mechelen daar zeg je onmiddellijk ja tegen', vertelt Filip Peeters. 'Ik speel Paul Gerardi erg graag. Als acteur gebruik je natuurlijk een deel van jezelf om gestalte aan een personage te geven. Zoals je al in het eerste seizoen kon ontdekken, heeft Gerardi een groot rechtvaardigheidsgevoel en daarvoor zet hij alles op het spel. Dat rechtvaardigheidsgevoel herken ik in mezelf.'

'Wat rollen betreft ben je als acteur afhankelijk van aanbiedingen. Ik heb inderdaad veel voor Duitse series en films gewerkt en heb voor die buitenlandse reeksen al opnames gehad in verschillende landen. Langs de ene kant leuk, want je ontdekt veel. Maar geloof me, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Je bent er tenslotte om te werken en je bent weg van je familie', aldus Filip Peeters.

'Ik woon zelf in een heel toffe gemeente, namelijk Boechout. Hoewel ik voor het acteren vaak van huis ben, denk ik eraan om in de toekomst wat meer tijd en energie in mijn thuisbasis te steken', zo vertelt hij nog.

Over 'Salamander 2'
Vijf jaar na het einde van 'Salamander 1' woont hoofdinspecteur Paul Gerardi nog altijd met Patricia Wolfs op kasteel Wolfs. Hun dochters Sofie en Nicola lopen universiteit. Paul verloor in de eerste reeks zijn echtgenote Sarah in een aanslag. Zij is de moeder van Sofie. Ook Patricia verloor haar eerste partner en de vader van haar dochter Nicola. In de tweede reeks trekt een moord in de wijk Matonge op een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur Paul Gerardi langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje.

Het spoor leidt naar de Brusselse Minnebach Private lnvestment Bank. Minnebach is - samen met drie buitenlandse banken - de financiële motor achter het rebellenleger dat onder leiding van Generaal Bombé op uiterst bloedige wijze de macht in Kitangi aan het grijpen is. De inzet: twee diamantmijnen. Met Bombé als president, wordt de uitbating ervan volledig toegewezen aan de Brusselse bank-connectie. Miljarden euro's zullen worden verdiend op het bloed van duizenden onschuldigen. Er bestaat echter een film waarop toekomstig president Bombé te zien is terwijl hij deelneemt aan een moordpartij. De film - die het hele complot kan ondermijnen - werd destijds het land uitgesmokkeld door een Belgische piloot, Marc Jopart.

Deze Jopart is niemand minder dan de overleden echtgenoot van Patricia Wolfs. De sleutel van het geheim dat Paul op gevaar van eigen leven zal ontrafelen, zit dus in zijn eigen huis, binnen zijn familie, zonder dat hij het weet. De jacht op de film brengt Pauls leven en gezin opnieuw in gevaar, zeker wanneer Minnebach en zijn entourage hun pijlen richten op de dochters Nicola en Sofie.

De malafide bankiers wanen zich veilig, want bij de gerespecteerde politici zijn angst en hypocrisie sterker dan gewetensnood. Wanneer Paul Gerardi in dit complot gaat wroeten, moet hij opnieuw rennen voor zijn leven.

'Salamander 2', vanaf zondag 7 januari om 21.35 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers